Adventi forgatag


December 9-én volt miből válogatnia Bicskén annak, aki kilátogatott az önkormányzat udvarán megrendezett adventi forgatagra, melyet Pálffy Károly polgármester nyitott meg.

Az óvodák, iskolák által készített karácsonyi díszekből, koszorúkból válogathattak az érdeklődők. A kirakodó vásárban lehetőség volt a helyi kézművesek termékeiből vásárolni az ünnepre.

A hűvösebb idő ellenére sokan álltak sorban a cserkészek által sparhelten sütött lepényért és forralt borért. A városi konyha tartalmas gulyáslevest főzött az idelátogatóknak, a szereplőknek a fonott kalács mellé meleg kakaót is készített.

Az „északi-sarki megállóról” a Hősök teréről induló Mikulásjárattal utazhattak a kicsik és nagyok a „déli-sarki megállóra” a Város Kemencéjéhez, ahol meleg kakaót ihattak.

Az udvaron felállított színpadon óvodások, iskolások és óvónők színvonalas műsorát hallgathatták a forgatagon sétálók. Karácsonyi énekekkel, jelenetekkel és zenés táncokkal készültek a színpadi szereplésre.

A Városháza aulájában kis játszóház, könyves programok és kézműves foglalkozások várták a gyerekeket.

Gipszformát festhettek, gyöngyből csillagot fűzhettek, mesesarokban mesét hallgathattak, az ügyesebb lányok, asszonyok pedig a szeretet sálját is köthették.

Sötétedés után Máté János református lelkész meggyújtotta az adventi koszorún a második, a reménység gyertyáját.

Az ünnepi forgatagot Pannóniada Gyermekkórus műsora zárta.

Örülünk, hogy velünk ünnepeltek és ezúton kívánok áldott, békés, boldog karácsonyt városunk minden lakójának a Petőfi Művelődési Központ dolgozói nevében:

Nagy Györgyné