Bicskei Lurkók tábora


Bicske Város Önkormányzata nyári tábort indít Bicskei Lurkók tábora néven, az intézményeiben dolgozó munkatársak gyerekei számára a Petőfi Művelődési Központban július 16-20., illetve 23-27. között. A gyermekek különféle programokon vesznek majd részt. Fejlesztik a kézügyességüket és a gondolkodásukat is. A hét első napján megismerkednek egymással változatos játékok keretén belül. A tábor ideje alatt kétszer is meglátogatják a városi uszodát, a kirándulások alkalmával ellátogatnak a székesfehérvári Babamúzeumba, a Koronás parkba és a Budakeszi Vadasparkba. Megtekintik a régi tárgyakból kiállított gyűjteményt a Báder fogadóban. Betekintést nyernek a bicskei könyvtár életébe, mesefilmet néznek a Fiatalok Házában, ügyességi játékokat játszanak a Batthyány-kastély parkjában.

Az ifjoncoknak szüksége lesz egy üzenő füzetre, tolltartóra, fürdőfelszerelésre, esőkabátra, hátizsákra, réteges öltözetre, kullancs- és szúnyogriasztóra, illetve egy fehér pólóra, hogy az eszmei értékek mellett tárgyi emlékkel is hazatérhessenek a csemeték. A kirándulások alkalmával hideg uzsonna csomagot kapnak a gyerekek, de érdemes egy kis innivalót magukkal hozniuk, valamint ha nem otthon reggeliznek, tízórai legyen náluk.
A foglalkozásokat Karnel Ágnes és Kiss Irén vezeti. Bővebb felvilágosítást a Művelődési Központban Bukó Borbálától kérhetnek.

Sebestyén Daniella