Bicskén járt a Mikulás


2019-ben nem csak átutazóban járt a Mikulás Bicskén, hanem egy hétre beköltözött a Mikulásházzá alakított Kultúrkúriába.

Könyvtárosok, óvónők, a Művelődési Központ, a Polgármesteri Hivatal és a Gazdasági Szervezet dolgozóinak közös munkája révén december 1-jén megnyitotta kapuit az első Mikulásház Bicskén.

Az óvónők kedves kis színielőadása után személyesen is megjelent a Nagyszakállú, hogy fogadja és meghallgassa a megnyitóra érkezett gyerekek kívánságait, a mondanivalójukat.

Mindeközben Holle anyó a mesekuckóban diavetítőn olvasta meséjét. Minden vetítés után a mesehallgató gyerekek segítségével jól felrázta sarokban álló párnáját is. Olyan remek munkát végeztek, hogy másnap reggelre lehullott az első hó, elhozva az igazi téli, ünnepi hangulatot.

A Mikulás annyira jól érezte magát nálunk, hogy december teljes első hetét a Mikulásházban töltötte, ahová sorban érkeztek a városi óvodások és iskolások, egyéni látogatók. Hétvégén már Mikulásvonattal is jöhettek a gyerekek és felnőttek egyaránt, de a Télapót sem szabad túlterhelni. Mostanra visszatért Lappföldre, azonban csodálatosan feldíszített, hangulatos Mikulásházunk december 13-ig várja az érdeklődőket naponta 14 órától 18 óráig.

Farkas Bernadett