Bohém rapszódia


Mozi a Bicske Szíve parkban - A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és az együttes rendkívüli énekesének történetét mutatja be. Freddie Mercury nem foglalkozott a kor elvárásaival, szabályaival, így vált belőle a világ egyik legismertebb zenésze. A filmben tanúi lehetünk a zenekar felemelkedésének, megismerkedhetünk meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk kialakulásával, valamint Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásával. A mozi egyik csúcspontja természetesen a zenekar dicső visszatérésének pillanata a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rock történelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, akik máig jelentős hatást gyakorolnak a könnyűzene világára.

A 2019-ben négy Oscar-díjat elnyert Bohém rapszódiát 2019. július 19-én, 21 órakor vetítjük a Bicske Szíve Parkban, a Tanuszoda parkolójában. Felhívjuk a Tisztelt Uszodahasználók figyelmét, hogy az intézmény parkolója aznap délután lezárásra kerül.

A film megtekintése ingyenes, 12 éven aluliaknak csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott. Rossz idő esetén a vetítés a művelődési központban kerül megrendezésre.