Bütykölde - Kézműves klub a Fiatalok Házában


Kézműves és kreatív foglalkozásokra hívjuk a gyerekeket és szüleiket, ahol megtanulhatnak különféle kézműves technikákat, nemezelhetnek, gyöngyöt fűzhetnek, agyagozhatnak, kipróbálhatnak új kreatív ötleteket.

A Művelődési Központban hagyománya van a kézművességnek, a népi mesterségek bemutatásának. 2004-ben indítottuk el a Kézműves klubunkat, ahol éveken keresztül sok kicsi és nagyobb gyermek készített szép és ötletes tárgyakat, ajándékokat. Néhány évnyi szünet után szeretnénk, ha újra élednének ezek a foglalkozások, hiszen jó együtt lenni, közösen alkotni.

 

 

 

A Bütykölde februárban indította első foglalkozását. Most, hogy itt a tavasz, tavaszváró programokra hívunk mindenkit, aki szeret alkotni. Nyílnak a virágok csiripelnek a madárkák, mi is készítsünk tavaszi dekorációkat otthonunkba. Színes papírvirágokat, tulipánokat, margarétákat ragasztunk, vágunk márciusi klubnapunkon. Közeleg a húsvét, ezért áprilisban tyúkanyókat, tojástartókat készítünk, hogy legyen mibe gyűjteni a sok cukorkát. Májusban a gyöngyszövéssel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, majd filcből ujjbábokat varrunk, csak olló, tű, cérna kell hozzá.

A foglalkozásokat Kiss Irén népi kismesterség oktató vezeti kéthetente péntekenként a Fiatalok Házában.

Várunk szeretettel mindenkit!

A belépés ingyenes!