Csűrdöngölő Táncház a Művelődési Központban


Ismét eltelt egy hónap, újra vigadozhatunk a Tatros együttessel a Művelődési Központban október 28-án pénteken.

Immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Csürdöngölő Táncház programunk, mely minden hónap utolsó péntekén várja a gyerekeket felnőtteket egyaránt.

17 órától a gyermektáncház keretében Nagy Éva néni vezetésével még a legapróbbak is elsajátíthatják a néptánc alaplépéseit, megismerkedhetnek népi mondókákkal, gyermekjátékok sokaságával, mesékkel és körjátékokkal, természetesen emellett eddig is és ezután is kézműves foglalkozás is várja a gyerekeket Ike néni és Németh Éva néni vezetésével.

Ötletes, aranyos kis munkák születnek hónapról hónapra, készítettek már harmonika testű kiscicát, termés képeket, és bábokat is.

Az előző program alkalmával csodálatos színes pillangót csináltak a gyerekek, megmutathatták ügyességüket és szabadjára engedhették a fantáziájukat, hogy mennyi szín és minta lehet az apró kis állat puha kis szárnyán.

 

18 órától a Tatros együttes húzza a talpalávalót, és így volt ez legutóbb is. Ladányi Ferenc népzeneoktató és a zenekar többi tagja most is gondoskodott róla, hogy igazán jó hangulatban, kellemesen teljen el ez az este, no és persze ami a legfontosabb, hogy megismerkedhessük az igazi moldvai és gyimesi népzenével, tánclépésekkel. A legkisebbeket Éva néni vezette, körben álltak, vagy párt választottak és járták a táncot. A nagyobbak és felnőttek már rutinosan az eddigi hónapok alatt megtanult koreográfiákat alkalmazva táncolták végig a programot.

Mindenki nagyon jól érzete magát, és az újonnan érkezők is elsajátíthatták a tánclépések alapjait.
Szeretettel, kellemes hangulattal és igazi népzenével várunk mindenkit, aki szereti a táncot, a zenét, a hagyományokat, és szeret közösségben lenni.

Gyertek, ropjátok velünk együtt!