Családi nyuszis délután a művelődési központban


Nagypéntek alkalmával húsvétra hangolódtunk, a hosszú hétvége kezdetén családi délutánt szerveztünk a művelődési központba.

Kicsik és nagyok apával, anyával, tesóval karöltve érkeztem, hogy közösen készítsenek ünnepi dekorációt, egy kellemes délután alkalmával jó hangulatban töltsék együtt a napot.

Húsvéti kiskosárkát készítettek, tavaszi virágokkal, pillangókkal díszítve, de a kreativitásuknak semmi sem szabhatott határt. Festettek, színeztek, ragasztották a díszes elemeket, volt aki, füvet is készített filc anyagból, mások szalagokkal és formalyukasztó által kivágott elemekkel tarkították művüket. Az elkészült kosárkákat végül kibélelték színes rafiával, hogy a nyuszi ajándékokkal tudja majd megtölteni.

Manapság igen sok helyen készítenek cserépből babákat, festett kaspókat, különböző dísztárgyakat, mi nyuszit alkottunk belőle.

 

Az első játszóház alkalmával már volt óriástojás festés a gyerekek nagy örömére, mely egy héten keresztül díszítette a művelődési központ bejáratát, jelezve ezzel az ünnep közeledtét. Úgy gondoltuk ez a program most sem maradhat el, a gyerekek óriási lelkesedéssel álltak neki a közel másfél méter magas és egy méter széles tojás festésének.

A délután legizgalmasabb pillanata mégis a tojáskeresés volt. Amíg mi alkottunk, a húsvéti nyúl rengeteg színes apró tojást rejtett el az épületben és környékén. Az elkészült kis kosárkákkal a gyerekek hamar felfedezésre indultak.

A szélrózsa összes irányába gyerekkacaj töltötte be az intézményt, és hangos kiáltások: itt is van, itt is van. Persze a nyuszi mire megtaláltuk a tojásokat, apró édességekkel is készült a lelkes „vadászoknak”.
Remek hangulatban telt a délután, hamarosan ismét találkozhatunk, hisz tudjátok május első vasárnapja, melyre ismét együtt készülhetünk április 30-án egy újabb játszóház keretében.

Bak Viktorné