Elindultak a nyári táborok!


A Huncutka mesetáborban a gyerekek június 17-21-ig élvezhették a különböző programokat. Az első napon az ismerkedésé volt a főszerep. Az ismerkedési kártyák elkészítését követően a gyerekek csapatokat alkottak és napellenzőt készítettek. Délután Bogyó és Babóca történeteivel ismerkedhettek és ezekről illusztrációkat, rajzokat készítettek.

Másnap Vuk nyomába eredtek a táborozók, ahol a kis róka legkedvesebb eledelét, Tást, a tőkésrécét és más vízi élőlényeket figyelhettek meg. A Pákozd Sukorói Arborétumban tovább követték a nyomokat és itt már nem csak Vukkal és családjával találkozhattak, hanem őzekkel, muflonokkal és madarakkal is.

A harmadik napon Peti bohóc és Galóca porondmester látogatott el a gyerekekhez, ahol saját cirkuszukhoz a táborozók közül választottak vállalkozó szellemű segítőket. Ebéd után A gólya és a róka című mese kelt életre, ezt követően madárkvíz és ügyességi vetélkedők várták a gyermekeket.

Csütörtökön a táborozók délelőtt a jóidőt kihasználva a bicskei halastónál ismét a madarakat figyelték meg délután pedig a Bicskei Tanuszodában úszhattak és játszhattak.

Pénteken népmeséket nézhettek meg a gyerekek majd papírbábokat készítettek. Ezekkel a saját készítésű papírbábokkal pedig elmesélhettek egy-egy mesét egymásnak. Délután a tábor zárásaként Ki mit tud? és sütiparti várta a gyermekeket!

A Korong Matyi kézműves tábor június 24-28-ig kerül megrendezésre. A gyermekeket ez a tábor is jobbnál jobb programokkal várja.

A tábor nyitónapján szintén ismerkedős feladatok által ismerhetik meg a gyermekek egymást és a táborvezetőket. Napellenzőt készítenek, majd népi játékokkal ismerkednek, és új énekeket tanulnak meg. Délután filmet néznek és gyöngyöt fűznek a táborozók.

Kedden reggel képeslapot terveznek, majd pedig a délelőtt folyamán érdekes gyerekelőadás várja a táborozókat. Ebéd után nemezképek készülnek majd gyapjúból. Az izgalmas nap zárásaként a Művelődési Központ előtti park csalogatja játékokkal a gyerekeket.

A következő napon a táborozók kisvasúttal érkeznek meg a felcsúti Kalandparkba, ahol próbára tehetik ügyességüket. Hazafelé menet pedig ízletes fagylaltok várják az izgalmakban kifáradt gyermekeket.

Csütörtökön az előző napi élménybeszámolók után a gyerekek a Bicskei Tanuszoda medencéiben pihenhetik ki az előző nap fáradalmait. Ebéd után pedig agyagból bohócok készülnek a Művelődési Központban.

Az utolsó napon a Galagonyás présházai és pincéi között sétálva a gyermekek a madárvilágot figyelik meg, majd délután aszfaltrajzversenyre kerül sor. A Korong Matyik hetének zárásából sem maradhat majd el a táborzáró sütiparti, amely természetesen a végét jelenti táborainknak, ugyanakkor reméljük, hogy ez a táborunk is élményekkel gazdagon fog záródni!

Reméljük minden táborozó élményekkel telve tér majd haza táborainkból és jövőre is találkozunk egymással a táborok valamelyikén!

 

Nacsa Anett