Farsangi zene-bona


Február 17-én, a Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozat keretében Családi vasárnapra hívtuk a kicsiket, nagyobbakat és szüleiket a Művelődési Központba, hogy együtt tölthessünk egy vidám délelőttöt.

 

 

Már hagyomány intézményünkben, hogy csatlakozva a rendezvénysorozathoz, a hosszú téli napokat elűzve, nagy hangoskodás közepette elzavarjuk a telet télbúcsúztató játszóházunkban. A nagyterem sok gyermek és szülő

zsivajától lett hangos, amikor elkezdődött a kézműves foglalkozás. Tavasztündérek készültek virágszoknyában, mosolygós arcocskával, zsenília lábakkal és kezekkel, majd amikor mindenki befejezte, izgalmas munkába fogtunk. Ahhoz, hogy a telet elzavarjuk, csörgő-zörgő szerszámot kellett készítenünk, majd felöltöztettük, kitömtük a télbanyánkat szalmával, arcot rajzoltunk rá, és hangoskodás közepette kivonultunk az udvarra. „Jöjjön a tavasz, vesszen a tél” - kiabáltuk, és elégettük a télbanyánkat. A farsangi népszokásokhoz tartozik a farsangi fánk evése is. A jól végzett munka után Nagy Györgyné Ági néninek megköszönve finom farsangi fánkot kóstolhattunk finom baracklekvárral.

Ezzel még nem fejeződött be vasárnapi programunk, ugyanis bent a teremben nagy készülődés után elkezdődött egy interaktív gyermekműsor. Gregus Anikó és Dobrozemszky Gábor, a Budapesti Honvéd Együttes művészei Farsangi zene-bona címmel énekelni, táncolni hívták a gyerekeket. Együtt járták kicsik és nagyok a kacsatáncot, és más ismert slágereket, majd a program végén a picik örömére meglátogatott minket Micimackó is óriás kivitelben. A gyerekek ölelgették, beszélgettek és fotózkodtak vele. Az előadók a műsor végén ajándékkal kedveskedtek az apróságoknak. Mindenki vidáman boldogan tért haza.

Kiss Irén