Felkerestük a második tündérházat is...


Eszti és Guszti újabb játékos feladattal és játszóházzal várta a kicsiket és nagyokat

Hatalmas pillangó, nyilak és néhány elszórt pillangó tészta várta az arra járókat a művelődési központ bejáratánál szombat délután.

Néhányan azonnal, mások kicsivel később vették észre a jeleket, majd hamarosan csapatostól az újabb tündérház felkeresésére indultunk. Hamar rá is jöttek a kis nyomozók, hogy a Fiatalok Háza udvarár vezethetnek a jelek, így a hatalmas fakapu kitárulása után a házikó is hamarosan feltűnt, de a játékot már máshol kellett keresni.

Egy hosszú tündérszálon pillangó szárnyak között megleltük a novemberi játékleírást, amely így szólt: Fenyő, Szellő és Bíbor a három rakoncátlan tündér sokat mókáznak, de jaj, egy nap a játék közben Szellő egyik szárnya beleakadt egy fonalba és lehullott róla az összes varázspor, így nem tud újra útra kelni. Ezért a tündérek királya és királynője Guszi és Eszti azt kérte, készítsünk új szárnyat a megsebesült kis hercegnőnek. Ezzel a feladattal tértünk vissza a művelődési központba.

A játszóházban igazi tündérvilág várt minket: készítettünk hercegnő koronát, de nem akár milyet! Kicsit, virágokkal, szalagokkal és varázslatos csillámporral díszítve, majd pillangófát is alkottunk, végül, akinek volt még energiája az egy igazi álomfogót is fűzhetett az ágya fölé.

Volt, aki már itt a pillangószárny elkészítésén törte a kobakját, mások a tesóknak is készítettek koronát, hogy otthon együtt játszhassanak hercegnőset, királyfisat.

A szívecske gyűjtés tehát folytatódik, mindenki, akinek van kedve a játékhoz, menet közben is csatlakozhat a tündérlakok felfedezőinek csapatához.

Bak Viktorné