Húsvétváró gyermekprogramok


Húsvét a feltámadás, az újjászületés ünnepe, a keresztény egyház ilyenkor emlékezik meg Jézus feltámadásáról, ilyenkor köszöntjük a tavaszt, a természet újjáéledését is. Sok népszokás kötődik húsvéthoz, a tojásfestés, a locsolkodás, a kiszebáb égetés ma is élő hagyomány. A Művelődési Központban is minden évben húsvét előtt játszóházba hívjuk a gyerekeket és szüleiket, hogy együtt készülhessünk az ünnepre.

Április 12-én délután kreatív technikák kerülnek előtérbe játszóházunkon. Tojásdekorációkat, hungarocell tojásokat, nyuszibábokat és tojástartókat készíthetnek és vihetnek haza a kicsik és nagyok. Egészen biztos, hogy a délután folyamán nemcsak a gyerekek, de mi felnőttek is remek hangulatban készülődünk.

Április 18-án délután a nemrégen felújított és átadott Kultúrkúriába hívjuk az érdeklődő gyerekeket és szüleiket. Ezen a szünidei délutánon a hagyományos tojásfestés alapjaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Írókázást, berzselést, karcolást, valamint kreatív technikákat próbálhatnak ki az alkotni vágyók. No és persze tojáskeresés, tojásgurítás és a locsoló versek

tanulása sem maradhat el, s még az is előfordulhat, hogy a nyuszi felénk jár és meglátogat Bennünket.

A játszóházat vezeti: Kiss Irén és Nagy Györgyné.

Kifújt tojást mindenki hozzon magával!
A foglalkozásokra a belépés díjtalan!

Várunk szeretettel mindenkit játszóházi programjainkra!