Ismét Szent Mihály-napi Sokadalom


2017. szeptember 23-án, szombaton ismét várjuk Önöket a Szent Mihály-napi Sokadalomba a Kossuth térre!

Idén is megrendezésre kerül a mára már hagyománnyá vált városi rendezvény a Szent Mihály-napi Sokadalom. Változatos programokkal várjuk kedves látogatóinkat, kicsiket és nagyokat, csőszöket és csőszlányokat, kézműveseket és földművelőket.

A kisbíró reggel 8 órakor csőszlányok kíséretében elindul hintón, hogy közhírré tegye Szent Mihály napjának programjait. Lesz itt minden, ami hagyományos: Mihály-napi vásár, régi földművelési eszközök bemutatása, óvodások és iskolások táncbemutatója, traktoros felvonulás, pusztabusz, bála szépségverseny. A város legrátermettebb parasztjai megcsillanthatják ügyességüket és tudásukat a III. Parasztolimpián. A kisebbeket kézműves foglalkozás, bálavári mesék és a falak nélküli könyvtár, valamint a Hangerdő Társulat gyermekműsora, a Szamárfüles varázskönyv várja. Elhagyván a bálalabirintust, a nagyi régi szekrényeivel találkozunk, melyek új szerepet kapnak, ugyanis érdekes játékok rejtőztek el bennük. Zöldségszobrokat mutat be Oravecz Péter gyümölcsfaragó, ételszobrász. Az est sztárvendége Varga Miklós. A nap zárásaként felgyúl a Szent Mihály-napi pásztortűz, s a kisbíró kidobolja a sokadalom végét.

Az idő jobbra fordulásában bízva töltsük el közösen a hagyományos őszi hangulatot megalapozó eseményt! Programjainkat rossz idő esetén is megtartjuk, várunk mindenkit szeretettel!

Bukó Borbála