IV. Bicskei Parasztolimpia


A név kicsit megtévesztő, hiszen nem füvet kell kaszálni, malacot tartani, hanem játszani, egymás sikerének örülni. A visszajáró csapatok és versenyzők ezt már tudják. Akik pedig idén szálltak be a versenybe, most megtudták. Itt a részvétel a fontos, a jókedv, és hogy a csapatok élvezzék, amit csinálnak. Így volt ez eddig is, és ezután is így lesz.

Idén negyedik alkalommal gyűltek össze a csapatok a Parasztolimpiai felhívásra. Voltak visszatérő játékosok és számomra nagy öröm, hogy több új csapat gondolta úgy, hogy szívesen részt vesz a versenyen. Elmondták, hogy hallottak már az olimpiáról, ezért idén nagy levegőt vettek és belevágtak.

 

A kilenc csapat több körbe mérte össze tudását, felkészültségét. A feladatok kialakításánál elsődleges szempont volt, hogy mindenki jól érezze magát és teljesíthetőek legyenek a feladatok kicsiknek-nagyoknak, fiataloknak-időseknek egyaránt.

A csapatok úgy érzem sikerrel álltak helyt, és minden csapat a maximálisat hozta ki magából. A versenyszámok kapcsolódtak a régi paraszti élethez, azonban voltak közöttük olyanok is, amik modern köntösbe bújtak. Ügyességi feladatok mellett, - a gyógynövény felismerés versenyszám, a csapatok tudását tette próbára. Volt olyan feladat, ami a gyorsaságra, és volt olyan is ami inkább a taktikára épült. Mivel a feladatok inkább a sikeres teljesítésre és egymás szórakoztatására lettek kitalálva, ezért bízom benne, hogy minden csapat a játék örömét, a szórakozást találta meg benne.

Az idei versenyt az Ovisok csapata nyerte 84 ponttal, majd a Tűzoltóság férfi csapata következett 82 ponttal. Dobogós helyen végzett még a Kapcsolat Központ, akik 75 ponttal zárták a versenyt.

Két különdíj került kiosztásra, a legkisebbeknek és a leg lelkesebbeknek járt idén ez a díj. Az egyiket a Cserkész csapat tagjai, a másikat a Tűzoltóság fiú csapata kapta, lelkiismeretes és kitartó játékukért.

Minden versenyzőnek gratulálok, és remélem, hogy a következő évben is ennyi ügyes és sportszerű csapattal találkozhatok majd.

Kun Zoltán