Kedves Ike!


Szép 15 év volt – ez jutott eszembe, amikor elkezdtem leírni gondolataimat az utolsó munkanapjaid alkalmából. Öröm és bánat van bennünk ilyenkor, amikor elérkezik az idő, hogy elköszönjünk egy-egy kollégától, még ha csak ideiglenesen is, hiszen velünk maradsz, s segíted munkánkat még nyugdíjasként is.

Az életünkben az egyik legfontosabb állomás, amikor végleg letesszük a „lantot”. Te a fokozatosságot választottad, s még egy ideig, talán 1-2 évig visszajársz hozzánk.

Hogy milyen volt az elmúlt évek munkája, „urambocsá” munkássága, arra mindig csak akkor derül fény, ha a nyugdí-jas búcsúztatón körbenézünk, és sok olyan kollégát látunk magunk körül, akik szeretettel gondolnak ránk.

Így van ez most is – mindannyiunk nevében mondhatom, szeretettel gondolunk Rád!

A Művelődési Központban eltöltött évek nem voltak hiábavalók, sok tapasztalatot, számos programot szerveztél és rengeteg élményt szereztél, melyekre nagyszerű emlékekkel gondolhatunk vissza. Vállalkozói évek után kerültél hozzánk, s nem volt könnyű megszoknod a rendszerességet, a határidőket. Néha, még most is érezni benned bi-zonytalanságot – nyugodtan mondhatom - indokolatlanul.

Az intézményben eltöltött évek alatt rendkívüli lelkiismeretességgel, alapossággal, igényességgel végezted közmű-velődési szakmai munkádat úgy, mint a kézműves foglalkozások, játszóházak, nyári táborok, színházbusz, kiállítások és még sok más. Sokoldalúságodat mutatja, hogy voltál nyuszi a Kölyökfarsangon, szerveztél búvárfotó kiállítást, vezettél kreatív hobbi klubot, agyagvárost építettél, a családi vasárnapok aktív részese voltál, üdülővezető voltál Zánkán – s még hosszan sorolhatnám.

Minden körülmények között lehetett rád számítani, sosem mondtál senkinek nemet. Mindenki felé szeretet árasztó, kedves személyiséged és magas teherbírásod, szakmai felkészültséged miatt nélkü-lözhetetlenné váltál az intézményben.

Nyugdíjba vonulásod alkalmából – jelképesen - szeretettel köszönünk el Tőled, kívánunk még hosszú, boldog és tartalmas éveket!

Egy idézettel zárnám gondolataimat:
“Minden történet véget ér valahol, de az életben minden vég, valami újnak a kezdete!“

Szeretnénk egy kis emlékkel is meglepni Téged, felidézve a legkedvesebb pillanatokat, s nagyon bízunk benne, hogy örömmel veszed fotó összeállításunkat.

Valamennyi munkatársunk nevében kívánunk még egyszer jó egészségben eltöltött, nyugodt, békés, örömteli, szép nyugdíjas éveket!

Nagyné Szita Erzsébet