Kívánságok a Fiatalok Házában


Advent alatt azt kértük Tőletek, hogy ötleteiket, kéréseiket, kívánságaikat írják le és egy ládába dobják be arról, hogy milyen programoknak örülnének a Fiatalok Házában.

Egy egész kis csokornyi javaslat gyűlt össze, igyekszünk minden kérésnek megfelelni, amint intézményegységeink újra látogathatóak lesznek.

Így szeretnénk megvalósítani:

- Kincskereső játékok: Mi eldugjuk, Ti megkeresitek: Kis létszámú csapatok (baráti társaságok, családtagok) együtt vagy egymás ellen erednek az elrejtett kincs nyomába több rejtélyes, titokzatos vagy ügyességi feladat megoldásán keresztül.

- Tematikus játéknapok: autós nap, babanap, Jégvarázs nap, Mancs őrjárat nap, társasjáték nap vagy amit szeretnétek. A lényeg, hogy mindenki hozza adott napon a kedvencét és lélekben készüljön fel, hogy közösen játszik a többiekkel.

- Kézműves foglalkozások, DIY kör: hagyományokhoz, ünnepekhez igazodó kézműves játszóházakat és új, kreatív, alkotó körökkel szeretnénk kedveskedni a barkácsolás, molyolás kedvelőinek.

- Táncház: Van táncpadlónk, használni is szeretnénk, amint megnyithatunk. Ünnepekhez, hagyományokhoz alkalmazkodva szeretnénk elhozni az érdeklődőknek a környékbeli és hazai hagyományőrző táncokat és tánccsoportokat, valamint más népek tánchagyományainak egy-egy szeletét is meg kívánjuk mutatni, élő zenével, koncertekkel kísérve.

- Életviteli, pszichológiai előadások: Bárkivel előfordulhat, hogy elbizonytalanodik az élete során, elveszti az útirányát, nem találja önmagát és/vagy a helyét a világban. Vagy csak szívesen meghallgatná szakemberek tanácsait a kiegyensúlyozott életvitelhez vezető útról, az esetleges konfliktusok helyes kezeléséről. Ebben szeretnénk segíteni, meghívni az ország legjobb, legismertebb tanácsadóit, pszichológusait, hogy meséljenek, javasoljanak, irányokat mutassanak számunkra.

Várunk Titeket nagy szeretettel, amint kinyithatjuk a kapukat!