Klubkoncertek- Gudics Máté szólókoncertje


Gitárulkozás címmel adott szólókoncertet Gudics Máté a Kultúrkúriában. Élete legmeghatározóbb dalaiból adott némi ízelítőt, s tárulkozott ki az est folyamán Gudics Máté mint magánember, gitárral a kézben pedig mint zenész. A koncerten kiderült az is, hogy milyen körülmények között kérte meg felesége kezét.

Máté nagyon örült a felkérésnek, de kicsit tartott is tőle, árulta el a fellépés előtt, amíg a hangbeállás tartott. Eddig ugyanis egy zenekarral a háta mögött magabiztosabbnak érezte magát, ez a fajta – szólóban - zenélés, számára is egy új kihívást jelentett.

A kiválasztott dalok mindegyikét egy-egy számára fontos és jelentős döntéséhez, élete állomásaihoz lehetett kötni. Bár fiatal kora miatt nem lenne indokolt „élete” döntéseiről beszélni, mégis olyan meghatározó lépések voltak ezek, amik kihatottak eddigi életére.

Az egyik ilyen döntés, miért is kezdett el zenélni? Ez is egy dalhoz köthető - árulta el a közönségnek, majd el is játszotta a régen hallott dalt. Olyan személyes történeteket is megosztott a közönséggel, amit ritkán tárnak nyilvánosság elé az előadók. Zenei pályafutása során többször játszott együtt testvéreivel, de csak egyszer volt lehetősége úgy színpadra állni, hogy mind a négyen zenéltek. Élete talán legkedvesebb emlékét is felidézte, amikor egy koncerten egy dalra megkérte párja kezét. Ez a dal, azóta közös életük egyik legmeghatározóbb dalává vált.

Ilyen bensőséges hangulatú koncertre ad lehetőséget a Kultúrkúria kiállítóterme, amit Jakab István László képei díszítenek. A következő koncert április 27-én 18 órakor lesz, ahol Goldsmann Tamás mellett fellép Gyimesi Rita, valamint bemutatkozik a bicskei közönségnek Veron és András is.

Kun Zoltán