Gyerekeknek és fiataloknak


„Minden felnőtt volt egyszer gyerek
és felnő majd az új gyereksereg:
többet s jobban törődjetek velünk
mert eljön majd a nap, amikor mi is felnövünk.”
(Bródy János)

Csigabiga zeneovi

A foglalkozáson játékos keretek között tanulnak a gyerekek dalokat, mondókákat, verseket, akik végig aktív résztvevői a foglalkozásnak, énekelnek, tapsolnak, egyszerűbb hangszereket is megszólaltatnak. Ezek által fejlődik figyelmük, hallásuk, ritmusérzékük, éneklési és intonálási készségük, térérzékük is.
A zeneovi jelenleg szünetel, várjuk a jelentkezőket.

Vezeti: Varga Edit


Csiribiri gyermektorna

A Csiribiri gyermektornán gyermeke biztosan nem fog unatkozni. Törpéből óriássá változhat, hajóra, vonatra szállhat, versenyt mászhat, vagy fejjel lefelé csodálkozhat rá a világra. Pöröghet a szivárványos erdőben, zötyöghet csigaházként. Kipróbálhatják mozgásfejlesztő eszközeinket: kúszhatnak alagútban, pöröghetnek, labdázhatnak a kicsik. A negyven perces foglalkozás keretében fontos szerepet kapnak a különböző fejlesztő mozgásgyakorlatok.

Vezeti: Stark Eszter


Borsóka Baba-mama klub

Vidám kedves klubfoglalkozás, babáknak, mamáknak, havonta izgalmas érdekes előadásokkal a Református Gyülekezeti házban. Az édesanyák gyermekükkel ölükben cserélhetik ki tapasztalataikat, adhatnak tanácsot egymásnak, vagy éppen csak egy jót beszélgethetnek, miközben csemetéjük is hozzászokhat más gyerekek társaságához, a közös játékhoz, segítve így a későbbi bölcsődei, óvodai beilleszkedését

Vezető: Kerekesné Vincze Judit


HELEN DORON

Angol nyelvklub gyerekeknek, beszéd centrikus, játékos foglalkozás már 3 hónapos kortól 14 éves korig, gyermek centrikus oktatókkal, hogy gyermeke olyan könnyedén tudjon megtanulni angolul, mint ahogyan az anyanyelvét elsajátította.

Vezető: Szijjártó Veronika


Gyermek néptánc

Sokéves tapasztalat, hogy mennyire fontos a gyermekek életében a tánc, mert fejleszti a mozgáskultúrát, muzikalitást és az állóképességet. Az egy órás foglalkozáson a gyerekek elsajátíthatják a néptánc alaplépéseit, megismerkedhetnek a magyar néphagyományokkal a gyermekjátékok, népdalok, mondókák segítségével.

Vezeti: Südi Istvánné Pató Zsuzsanna


Gyermektáncház

1-10 éves gyermekeknek szóló gyermektáncház, ahol a dalok és a táncok mellett a magyar népi gyermekjátékok sokaságával ismerkedünk, körjátékokkal, mondókákkal, mesékkel, kézművességgel és az év közbeni ünnepek, népszokások megtartásával vezetjük foglalkozásainkat.

Táncot tanít: Nagy Éva
Kézművesség: Németh Éva, Kiss Irén


Jazztánc

A háromnegyed órás foglalkozás nyújtási gyakorlatokból valamint ismert musicalekre készült koreográfiákból áll. A foglalkozások testtartást javító gyakorlatokból, nyújtó és erősítő gyakorlatokból, ugrásokból és forgásokból épülnek fel.


Akrobatikus rock and roll

Táncklub gyerekeknek, fiataloknak, ahol ízelítőt kaphatunk látvány- és showtáncokból is. Napjaink disco zenéi mellett fontos, hogy a fiatalok a már-már klasszikusnak, és néha akrobatikusnak tartott néhány évtizeddel ezelőtti zenékkel-táncokkal is gazdagítsák mozgáskultúrájukat. Erre kínál megoldást rock and roll csoportunk.


Játszóház

Rendszeresen szervezünk ünnepkörökhöz, történelmi eseményekhez, népszokásokhoz kapcsolódó játszóházakat, melyeknek programját a közös játék (körjátékok, szerep- és szituációs játékok, kreatív, művészeti, kézműves foglalkozások), a tárgykészítés és ismeretterjesztés színesíti. A játszóházakban készített tárgyakat a gyerekek hazavihetik. Hagyományosan ismétlődő játszóházaink (farsangi, húsvéti, szünidei, adventi) mellett megrendezésre kerülnek az adott év jegyében meghirdetett történelmi játszóházak is.

Vezeti: Németh Éva, Kiss Irén


Családi vasárnap

Kisgyermekes családoknak ajánlott rendezvényeink. Általában ünnepkörökhöz, jeles eseményekhez, vagy a szünidőhöz kapcsolódnak, és színes, tartalmas időtöltést kínálnak az egész családnak.

Vezeti: Németh Éva, Kiss Irén