Köszönjük Magyarország!


TÁMOGATÁSI LEHETŐSÉG ELŐADÓMŰVÉSZEK RÉSZÉRE

Az alábbi támogatás népszerűsítésében a Magyar Teátrumi Társaság és a Kulturális Központok Országos Szövetsége kérte segítségünket:

Az EMMI kultúráért felelős államtitkársága a veszélyhelyzet kihirdetése óta dolgozik a kulturális életet érő károk felmérésén és enyhítésén. Ennek eredményeképpen 1 milliárd forintot sikerült átcsoportosítani a független művészek megsegítésére, melyet „Köszönjük, Magyarország!” programnéven, pályázat útján oszt szét a bevétel nélkül maradt előadóknak.

A támogatást nem „segélyként”, hanem későbbi feladatvállalás ellenében ítélik meg a pályázóknak. A felhívás azt kívánja erősíteni, hogy a kulturális dolgozók munkája létfontosságú és rendkívül hasznos. Ráadásul a kulturális élet vérkeringésének újbóli megindítása olajozottabb lehet az aktív, munkában tartott művészekkel.

Ezúton, a pályázásra, amelyet a művészek az alábbi fórumokon tehetnek meg: kérjük Önöket, hogy inspirálják a környezetükben ismert előadó-művészeket a programban való részvételre

Nemzeti Színház – Független színészek, színházi dolgozók, bábszínészek támogatása

Hagyományok Háza - Népzenei, néptánc, cigányzenei művészek támogatása

Nemzeti Táncszínház - Kortárs tánc művészek támogatása

Nemzeti Artista- Előadó- és Cirkuszművészeti Központ - Artisták, cirkuszi dolgozók támogatása

Petőfi Irodalmi Múzeum – Könnyűzenei alkotók, írók, költők, dramaturgok és zeneszerzők támogatása

Filharmónia Magyarország Kft. – Komolyzenei művészek támogatása

BMC Budapest Music Center – Fiatal Jazz művészek támogatása

Az érintett művészek támogatási igényeiket a fenti intézményekhez nyújthatják be, azok weboldalán találják meg a pályázati kiírásokat, melyeket az intézmények saját hatáskörben bírálnak el.

A jelentkezés határideje: 2020. május 18., éjfél.

A későbbiekben a kulturális intézmények az OSZMI (https://oszmi.hu/) honlapján regisztrálhatnak befogadóként.