Lezárult a 38. Bicskei Napok!


Óriási sikerrel zárult le az idei rendezvénysorozat. Naponta több ezren látogattak el a Bicske Szíve Parkba a különböző programokra.

A XXI. Virágözön – virágvásár ismét a beharangozóját jelentette a színes programsorozatnak. Ezen az alkalmon, a Virágos Bicskéért pályázat első húsz résztvevője 50%-os kedvezménnyel válogathatott a szebbnél szebb virágok és dísznövények között.

A megnyitó ünnepség minden évben valami igazán bicskeit hoz az érdeklődők számára. Idén sem volt ez másképp. Csütörtökön a 38. Bicskei Napok hivatalosan a Batthyány emlékesttel vette kezdetét, amely eseményen Bicske egykori birtokosaira emlékeztek a résztvevők. Az est díszvendégei Batthyány Lajos nádor egyenes ági leszármazottja Batthyány Ádám, felesége Batthyány –Schmidt Margit és lányuk, Kata voltak. Batthyány –Schmidt Margit a Batthyány Családi Örökség Alapítványról és az általa létrehozott Magyar Női Unióról, Batthyány Kata pedig a híres Batthyány asszonyokról tartott kisebb beszámolót. Móricz Péter, a körmendi Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum igazgatója érdekes történetekkel fűszerezett előadásában emlékezett meg a Batthyány család leghíresebb szülöttjeiről.

A péntek reggel a Bicske Városi Óvoda sportnapjával és az 50 éves Bicskei Mentőállomás évfordulójára tervezett emléktábla avatással kezdődött, majd a már hagyománnyá vált Öltöztessük fel a születésfát babaköszöntő és fadíszítő ünnepségen köszöntötte Bicske városa nevében a 2018 májusa óta született 43 gyermeket Sulyokné Guba Judit. Beszédében kitért arra, hogy a szülők feladata néha igen nehéz, azonban egy gyermek mindig a legnagyobb öröm hozója a családok életében. A legifjabbakkal együtt immár 337 levél díszíti a Petőfi Művelődési Központ előtt ültetett fát.

Délután a Tiéd a színpad! program következett, ahol a Szent László Általános Iskola diákjainak műsorát láthatták a szülők, család, barátok és érdeklődők. Később a könyvtárban Borbély József Csepp-pár, pás csepp emlék című kiállításának megnyitójára került sor a Nagy Károly Városi Könyvtárban.

Este Talán Attila és a Kowalsky meg a Vega koncertjét hallgathatták meg az érdeklődők, amely koncertek alatt a Bicske Szíve Park megtelt a rockzene szerelmeseivel.
Aki a nap végére sem fáradt el azokat éjszakai kosárlabda várta a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola Szent István úti tornatermében.

Szombaton is mindenki találhatott kedvére valót a programok között. Főzőverseny, trabigolás, kézműves kirakodó vásár, zenei programok és a környező települések csoportjainak bemutatói színesítették a napot!
A Bicske Szíve parkban a főbb műsorszámok mellett a baba játszósaroktól kezdve az ügyességi játékokon át a társasjátékokig mindenki megtalálhatta korosztálytól függetlenül a számára legmegfelelőbb szórakozási lehetőséget.

Az estet Vastag Csaba zenekaros nagykoncertje zárta, amire az előző napi koncertekhez hasonlóan nagyon sokan voltak kíváncsiak, hiszen ismét megtelt a Bicske Szíve park zenekedvelőkkel.

Vasárnap érdekes és kalandos játékokat próbálhattak ki a kisebbek és nagyobbak egyaránt. A színpadot akrobatikus roki, hastánc, zumba fitness, kempó ökölvívó és spinning bemutatók töltötték meg látványossággal.
A Petőfi Művelődési Központban a Bicske Barátok Egyesületének találkozójára került sor, amelyen díszvendégként részt vettek dr. Kamuti Jenő, a nemzet sportolója, Karai Kázmér, mesteredző, valamint Mizsér Attila, olimpiai bajnok öttusázó. Az összejövetel alkalmával került sor Ilka Gábor a fogászatban használt maradék anyagokból alkotott miniatűr szobrainak kiállításának megnyitójára is.

A 38. Bicskei Napokat a 100 Folk Celsius gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló koncertjével zárult.
Reméljük a színes programkínálat közül mindenki megtalálta a számára legmegfelelőbbet és jövőre is szívesen ellátogat majd rendezvényünkre!

Találkozzunk jövőre is a 39. Bicskei Napok alkalmával!

Nacsa Anett – Sz. E