Macskafogó, Vuk, Gru és díjnyertes filmek a Rajzfilmünnepen


Az idei évben is csatlakozott intézményünk az Országos Rajzfilmünnep sorozathoz, így 2019. november 15-én, pénteken 5 különböző korosztálynak szóló vetítéssel készülünk kicsiknek, nagyoknak, családoknak és a különlegességet kedvelőknek egyaránt.

A Rajzfilmünnep célkitűzése a kezdetektől fogva, hogy számos helyen az országban megismerkedhessenek az animációs filmek sokszínű világával.
Minden évben bemutatásra kerülnek olyan animációk is, melyek a magyar filmtörténet egy jeles alkotásához, eseményéhez, momentumához köthetők.

Délelőtt Klasszikus magyar mesékkel és a sokunk számára jól ismert Vuk történetével ismerkedhetünk meg.
A tiniknek Gru komolyan vicces története elevenedik meg a mozivásznon 14 órai kezdettel, melyben kiderül, miként lágyítja meg a gonosz főhős szívét három tündéri örökbefogadott kislány.

16.30-tól Nepp József kultikus mesterművére, a Macskafogó című magyar animációs filmre invitálunk mindenkit. Az idei évben ünnepeljük a rendező születésének 85. évfordulóját. A magyar mozgókép mestere címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendezőt nem véletlenül nevezik a filmtörténészek a magyar animáció mindenesének. Számos ismert mesehős története fűződik még a nevéhez.

A különlegességek kedvelőinek szeretettel ajánljuk figyelmébe a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díjnyertes filmjeiből készült rövid válogatást, 18.30 órai kezdettel.

Igazi csemege a mozi világában ez a válogatás magyar és külföldi rendezők díjnyertes alkotásaiból. A teljesség igénye nélkül, megnézhetjük Tóth Roland Bela című filmjét, mely a legjobb rövidfilm és a legszínvonalasabb képi formanyelv díjat is elnyerte, látható lesz még a Legjobb első film díjjal kitüntetett Andrasev Nadja filmje, a Szimbiózis is.

A vetítések között kézműves foglalkozásokkal, totóval, mesepuzzle-lel, és számos izgalmas programmal készülünk.

Bízunk benne, hogy felkeltettük érdeklődésüket, és szeretettel láthatjuk majd a Rajzfilmünnep rendezvényeinek valamelyikén.

Bak Viktorné