Május első vasárnapján köszöntjük az édesanyákat


Tavaszodik, kis kertemben
kinyílik a tulipán.
Ragyognak a harmatcseppek
anyák napja hajnalán.

Kinyílott a bazsarózsa,
kék nefelejcs, tulipán
neked adom anyák napján,
édes-kedves anyukám.

(Donászy Magda: Anyák napján)

 

Miként is fogalmazhatnánk meg az édesanya személyének lényegét? Fáradhatatlan, áldozatos, kitartó, szeretetteljes, ott van, és akkor, amikor szükség van rá.

Az igazi Édesanya nem háláért dolgozik nap, mint nap. Nem vár viszonzást, határtalan türelemmel, önzetlenséggel és megértéssel, megbocsátással értünk, gyermekeiért teszi a dolgát.

Május első vasárnapján - de reméljük nem csak egy napra - ők kapnak övék a figyelem.

Sokunknak megfordulhat a fejében, vajon mivel is lephetnénk meg anyukánkat. A legnépszerűbb természetesen mind közül a virág, nekem személy szerint – édesanyaként - az a gondolatom, hogy szívet melengető lehet egy apró kézzel készített ajándék is. Sőt! Ehhez adunk most segítséget!

„KIS KEZEM VIRÁGA”
- ajándék ötlet -

Szükségünk lesz fehér vagy színes lapokra, egy színes kartonra háttérnek, vízfestékre, ragasztóra, ollóra, ceruzára, valamint a legfontosabb, a gyermekünkre, ugyanis az ő kézlenyomata alkotja majd a kép fő részét. Kezdjünk is hozzá.

Zöld festékkel kenjük be a gyermek kezét, majd a fehér lapra nyomjuk rá, és készítsük el a lenyomatot. A kis kezének mintája lesz a virág szára, levele, erre fogunk tovább dolgozni.

Mi tulipánformát választottunk, de bármivel helyettesíthető, például vághatunk ki piros lapból szívformákat is, remekül mutatnak majd a képen.

Színes lapra megrajzoltuk a virágformát, majd kivágtuk és az ujjak végére ragasztjuk.

Következzen a kép formázása.

Bármilyen mintás ollóval körbevágjuk az elkészített képet, majd a színben hozzá illő kartonra felragasztjuk, és már készen is vagyunk!

Kreativitásunknak csak a rendelkezésre álló anyagok és eszközök szabhatnak határt, bármilyen formával és technikával dolgozhatunk, és biztosak lehetünk benne, hogy a siker garantált.

Köszöntsük saját ajándékkal édesanyánkat!