Mátyás király mézbora


A Mesebérletek negyedik, az évad utolsó előadására kerül sor április elsején a Művelődési Központban. Műsorváltozás miatt a meghirdetett Rigócsőr király helyett a Mátyás király mézbora című előadást nézhetik meg a Nektár Színház előadásában az óvodások és a kisiskolások a Törpikék és a Mesevarázs bérletesei.

Az előadás izgalmasnak ígérkezik, reméljük, elnyeri a gyerekek tetszését. A Nektár Színház már nem először látogat el intézményünkbe, több színvonalas előadást is láthattak a kicsik és a nagyobbak az elmúlt években.

Mátyás király 1479-ben csatájából hazatérve az övéi között hatalmas lakomával ünnepli győzelmét. Nagy a vigasság, örül mindenki és éljenzi a királyt. De Mátyás Király arca egyszer csak elkomorul: nem leli az ünnepi asztalon kedvenc mézborát... Itt csatlakozunk be a történetbe és kísérjük végig útján a királyt és hű bolondját Markalt, akik felkerekednek és – ahogy Mátyás királytól már megszoktuk, – álruhában járnak utána, miért nincs a királyi asztalon a mézbor.

A Mindent Tudó Öregasszony segítségével megtalálják a méhészt, akinek száját eskü lakatja zárja. Mátyás király kénytelen felfedni kilétét és így feloldani esküje alól Janónusz mestert. Így az elmondja, hogyan pusztította el a három hordó mézbort az a katona, akit a palotából küldtek, hogy felszállítsa a nedűt. Mire a történet végére érünk, az is kiderül, miért követte el tettét Atitusz – és mi lesz az önként vállalt büntetése ezért.

A mesét korhű középkori zenével és tánccal színesítik az előadók, a látványt pedig a részben háromdimenziós vetített háttér teszi még élvezetesebbé.

Látogasson el hozzánk, a délutáni előadásra a fennmaradó helyekre még válthatók jegyek, vagy kattintson honlapunkra, ahol további információkat is talál programjainkról, előadásainkról.

Kiss Irén