Mese-délelőttöt tartottunk a Fiatalok Házában


2017. november első szombatján rendeztük meg Bicskén a Fiatalok Házában Rajzfilmünnepes programunkat, az egész délelőttös mesevetítést. Már jóval az első rajzfilm előtt érkeztek hozzánk az apróbb gyermekek a szüleikkel, és már a vetítés előtt megkezdtük a játékos foglalkozást, a rajzolást és a színezést.

A legkisebbek az Egy kupac kufli című magyar rendezésű rajzfilm jópofa figuráit láthatták, akik rövidebb, összefüggő epizódokban mutatták be kalandos életüket. Miután mindenki megérkezett és kényelembe helyezte magát a vászon előtt, kilenc órakor elkezdődhetett a hét kufli színes története és megtudhattuk, kik és mik is azok a rejtélyes kuflik. Nemcsak a vicces történeteik, hanem a mese színvilága és elbeszélője is a vászonra vonzotta a kicsik figyelmét.

Mielőtt pedig elkezdődött volna a második mesefilm a nagyobb korosztály számára, folytatódott a rajzolás és a színezés immár jóval több gyermek részvételével. A gyerekek kreatív színező füzetekben folytathatták a barátkozást a kuflikkal: a jópofa figurák köré épülő füzet játékos feladatokkal és színező felülettel szórakoztatta a kicsiket és a nagyokat.

Miután mindenki kiszínezte kedvenc kufliját, következett a második rajzfilm: a Messzi észak. Ez a mese komolyabb hangvételű és összetett világú képeket tárt elénk. Szása története és nagypapájának felkutatása éppen ezért nemcsak a gyerekeket vonzotta: érkeztek felnőttek is a mese megtekintésére. Így igazi családi hangulat alakult ki ezen a szombat délelőttön.

Nagy örömünkre úgy tűnt, a mese a mai világban sem csak a gyerekeké, hanem a felnőttek is szívesen ülnek le egy-egy aranyos és kreatív mesefilm elé.

Nagy Beáta