Nálunk járt Kalap Jakab, a gyerekek kedvence!


Kilenc magyar kutyafajtával ismerkedhettek meg az óvodás és az iskolás gyermekek az intézmény gyermekszínházi bérletsorozatának első előadásán, az Ebengubák című zenés bábkoncerten. Nagy sikert aratott a kutyák jellegzetességeit bemutató dalos előadás. A gyerekek sokszor állva táncoltak, tapsoltak és hangosan nevettek, sőt még a színpadra is felálhattak a szerencsésebbek. Kalap Jakab és társa frappáns dalokba foglalva sorra vették a hagyományos magyar kutyafajok tulajdonságait és valódi koncertélményben részesítették a hozzánk érkező gyerekeket, akikkel teljesen megtelt a Művelődési Központ nagyterme.

A kuvasztól a magyar agáron át a puliig senki sem maradt ki, és a dalokkal együtt a kutyák történetéről, jellegzetes tulajdonságairól hallhatott a fiatal közönség. A koncert-előadás igazi interaktív programmá vált, a gyerekek együtt énekeltek Kalap Jakabbal, aki sokszor megszólította őket és lehetőséget adott arra, hogy mindenki részt vehessen a műsorban. A hangulatot pedig növelte, hogy az egyes kutyusok illusztrálásra is kerültek: bábfigurák segítették a bemutatót; a magyar vizsla még a közönség sorai között is megjelent, és „megszimatolta” a gyerekeket. A koncert azonban több volt, mint puszta szórakozás: a jópofa zenés kutyabemutató közé komoly állattartással kapcsolatos tanulságokat is beleszőtt az előadó. Így az állattartás szabályai, a kutya ellátása és felelősségteljes nevelése is megfogalmazódott az előadás során. A műsor végén a csoportok még fotózkodhattak is Kalap Jakabbal és a kutyusokkal.

Bízunk abban, hogy az első gyermekszínházi előadásunk megalapozta a kedvet a további darabokhoz, mert ebben az évadban is újabb és újabb mesedarabokkal várjuk a gyerekeket! Az ovisokhoz Csipkerózsika jön el legközelebb, az iskolásokhoz pedig Óz, a nagy varázsló! Várunk mindenkit szeretettel a következő alkalommal, november 27-én!

Szólójegyek 600 Ft-os áron a délutáni előadásra még vásárolhatók.

Nagy Beáta