Nyugdíjba ment Marika


A Petőfi Művelődési Központ munkatárasai nyugdíjba vonulása alkalmából bensőséges ünnepség keretében, köszöntek el Gergő Gézáné Marikától. Ezt követően újraindították az „Indián nyár” – örökifjúsági klubot, melynek Marika lett az elnöke. Az ünnepi asztalról, a sok finomság mellett: hólabda, őszibarack süti, zserbó, pogácsa, nem hiányozhatott a férfi kollégák kedvence a „rántott husi”sem, melyekkel Marika kedveskedett a munkatársaknak. Az intézmény vezetője a következő szavakkal búcsúzott kedves kolléganőjüktől:

Kedves Marika!

Összegyűltünk elbúcsúzni Tőled, hiszen ma van az utolsó, jogviszonyban töltött napod és eszembe jutottak az elmúlt évek élményei, sikerei és kudarcai.

Egy új, az eddigiekhez képest más élet vár Rád. Ismerek olyanokat, akik évekig alig várták, hogy végre nyugdíjba kerüljenek, ám amikor oda jutottak, nem tudtak mit kezdeni a hirtelen rájuk szakadt szabadidővel, és hamarosan visszahúzott szívük a régi munkahelyükre.

Bármennyire is pihenésre vágytak, a változás túl nagynak bizonyult. Elkezdték feleslegesnek, haszontalannak érezni magukat. Rájöttek, hogy eddig tulajdonképpen a szabadidejüket töltötték munkával…

Azt hiszem, a legfontosabb az, hogy legyen valamilyen terve az embernek a nyugdíjazás utánra. Akinek nem volt terve, csak várta a pihenést, az többnyire hamar betelt vele.

Viszont akinek terve volt, az – családi állapottól és anyagi helyzettől függetlenül – lehetőségként tudta felhasználni a több szabadidőt.

Akinek, mint Neked, családja van, annak természetesen jelentős részben már előre meg is van a programja. Biztosan több időt fogsz mostantól tölteni az unokáddal, és ez az egyik legjobb dolog a világon.
De ha emellett még marad szabad kapacitásod, érdemes valami újba is belevágni.

Hiányozni fogsz!

Végül megköszönöm az intézményünkben töltött hosszú éveket! Sokoldalú munkatársat ismerhettünk meg személyedben. A feladataid tisztességes ellátása mellett, nevedhez kötődik az intézményünk virágosítása, a szép terítők, függönyök, díszlet elemek varrása. A remek állófogások. A tiszta és barátságos intézmény képének kialakítása. A zánkai tábor családiassá tétele.

Az együtt töltött évek alatt pontosan, lelkiismeretesen végezted munkádat. Készséges, segítőkész voltál az intézményünk látogatóval és a kollégáiddal egyaránt. Az intézményi „kemény mag” tagja voltál, mindig számíthattam Rád!
A Művelődési Központ a második otthonod volt, szeretted közösségünket, szívvel-lélekkel tetted a dolgodat.

Szeretnénk egy kis emlékkel meglepni Téged, felidézve a legkedvesebb pillanatokat, s nagyon bízunk benne, hogy örömmel veszed!

Köszönjük Marikának az együtt töltött éveket és hogy mindig számíthattunk rád!

Kívánunk jó egészségben eltöltött, nyugodt, békés, örömteli nyugdíjas éveket!

Nagyné Szita Erzsébet