Színnel-lélekkel - Amatőr alkotók kiállítása nyílt meg Bicskén


Mennyezetig érő karácsonyfa, elegáns zongorafutamok, festmények a falon, s személyes, olykor meghatott beszédek, vallomások. Az Adventi békesség cím mögött mi más is lehetne?

A Fiatalok házában a Színnel-lélekkel Egyesület és vendége, a Csákvári Alkotókör munkáiból nyílt kiállítás. A Színnel-lélekkel elnöke, Mészárosné Kelemen Beatrix szokása szerint személyes érzéseit tolmácsolta, miként mindannyian. Nem újdonság Adventben a szeretetről szólni, mondta, de ennek is ezer árnyalata van. A szeretni tudás képessége, annak elfogadása sem mindig egyszerű, életünk egyes fázisaiban másként és másként éljük át Istennel, a bensőnkben lakozó Istennel a találkozást.

Fotó: Bálint Róbert

Manapság kevesebbet fest, a költészet felé fordult, a művészetek új és új élményekkel ajándékozhatja meg a tapasztalt embert is, tette hozzá. Köszönetet mondott Némáné Nagy Júlia festőművész-rajztanárnak és Bartha Csilla elismert fotósnak a kiállítás megrendezéséért.

 

A Színnel-lélekkel kiállításhoz a képek A hármas képen: Bálint Istvánné alpolgármester, Mészárosné Kelemen Beatrix, a Színnel-lélekkel Egyesület elnöke és Tóth H. Györgyi tanítónő Fotó: Bálint Róbert

A kiváló zongorista csöndes játéka mélyen áthatotta a közönséget, Boronkai Ibolya a kevés női bárzongoristák egyike. A gazdag repertoárból hazai és külföldi dallamok csendültek fel, női eleganciával fűszerezve. Bálint Istvánné alpolgármester a belső számvetésről szólt, Tóth H. Györgyi tanítónő saját élményeit és versét osztotta meg a közönséggel.

 

A Színnel-lélekkel Egyesület kiállítása nyílt meg a Fiatalok Házában helyi és környékbeli amatőr alkotók munkáiból, zenével és költészettel gazdagítva Fotó: Bálint Róbert

A térség ifjú énekes-zenész párosa, Iski Laura és Marlok Tamás, s a legfiatalabb kiállító, Gábos Orsolya képviselte az „utánpótlást” az Adventi békesség ezen eseményén.

Megjelent a Fejér Megyei Hírlap 2017. december 13-án. Szerző: Zsohár Melinda.
https://www.feol.hu/kultura/helyi-kultura/bicske-szinnel-lelekkel-egyesu...