Töltsük együtt az államalapítás ünnepét!


Bicske Város Önkormányzata és a város intézményei idén is gazdag, változatos programsorozattal várják városunk lakosait államalapításunk ünnepén.

Az ünnepi programok már augusztus 19-én, vasárnap este 18 órakor megkezdődnek a Fiatalok Házában, ahol idén is fellép a székelyföldi, zetelaki Ezüstfenyő Néptáncegyüttes, amely székelyföldi, valamint más erdélyi és partiumi tájak néptánc-kincseiből álló műsort ad elő, székely népdalokkal és versekkel fűszerezve.

Az önkormányzat ünnepi megemlékezése augusztus 20-án, hétfőn délelőtt 9 órakor kezdődik a Hősök terén, ahol köszöntőt mond Varga Imre István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, majd ünnepi beszédet mond dr. Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója. Az ünnepi műsorban fellép dr. Fenyvesi Lóránt előadóművész, a Bicskei Koncert Fúvószenekar, valamint a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ ellátottjai.
A megemlékezés után az új kenyér szentelése következik, majd városunk vezetői átadják az elismeréseket az idei kitüntetetteknek. Ezeket követően kerül sor a koszorúzásra, majd az „Országtorta” megkóstolására.

11:30-kor nyílik meg a Művelődési Központban Pereszteghy Judit textilszobrász kiállítása, Álmok és illúziók címmel.

A Bicskei Szíve Parkban a délután folyamán családi programok várják az érdeklődőket. Egész napon át tartó ökörsütés által szemet gyönyörködtető és ínycsiklandó kulináris élvezetben lehet része a látogatóknak, egy adag étel ára 500 Marhajó krajcár, azaz 500 Ft. A Barátság Nyugdíjas Klub tagjai idén is felveszik a kesztyűt, hiszen hatalmas mennyiségű palacsintát fognak sütni, a Palacsinta pengő ára 150 Ft/adag. A bevételt Bicske Város Önkormányzata jótékonysági célokra fordítja.

15 órától a gyermekeket népi játékpark várja kosaras körhintával, buborék játszóházzal, játszóparkkal, arcfestéssel, csoki készítéssel, sőt, még lufihajtogató bohóccal is találkozhatnak. Részt vehetnek a kézműves és a könyves játszóházban, birtokba vehetik az ugrálóvárat és a hab-parti hangulatával is megismerkedhetnek. 15.30-tól megtekinthetik a Pitypangos Játékszín asztali bábjáték-produkcióját, A rátóti csikó tojása címmel.

15-20 óráig a Rendőrkapitányság rendőrségi bemutatót és kerékpár regisztrációt tart. 16 órától Erdei Viktor és barátai gyorsasági egykerék-showt mutatnak be a Kossuth utcán.

Ünnepi műsoraink tovább folytatódnak, 17 órától „Magyarnak lenni…” címmel hallhatják Kovács Nóri nép- és világzenei énekes koncertjét, majd 18:30-tól „Egy vérből valók vagyunk” című műsorukat adják elő a Music Szellection formáció tagjai, Polyák Rita és Szelle Szilárd.

20 órától utcabálon mulathatnak a Retro Band zenekarral, akik már visszatérő szereplői városunk rendezvényeinek. Közben 21:30-tól a tüzijáték sziporkázó fényei emelik az est hangulatát.

A Tanuszoda nyitvatartási idejében ingyenes uszodahasználattal várja az úszni vágyókat.

Minden bicskei lakosnak felemelő ünneplést és élményekben gazdag, kellemes szórakozást kívánunk!

Lévai Tamás