Ülj le közénk és regélj!


A Művelődési Központ idén sem kíván kimaradni a költészet napjának megünnepléséből, ezért április 11-én 13 órától idén is megrendezzük hagyományos, Ülj le közénk és regélj! című vers-, próza és mesemondó találkozónkat.

Április 11-e József Attila születésnapja, 1964 óta a költészet napja is Magyarországon. Nehéz lenne jobb időpontot választani, ha József Attilára és híres Születésnapomra című versére gondolunk. Rövid, csupa nehézséggel, létbizonytalansággal töltött életében egy születésnap igazán lényegtelennek hathatott, mégsem volt az, ha fent említett verset olvassuk. Mindenkinek jól esik egy apró figyelmesség és ha már életében nem kapta meg, tisztelegjünk emléke és életműve előtt a költészet napjával.

Ez alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és -versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt. A rendezvényeken klasszikus és kortárs költők versei egyaránt szerepelnek. Gyakran diákok, vagy éppen a ma is élő szerzők tolmácsolják a költeményeket.

„ Veszem a szót, földobom a levegőbe, ott szétesik, és újra megfogom, és akkor valami más. ”

Való igaz, a költészet a szó művészete, egy szó ezer dolgot jelenthet, ezer szó egyvalamire vonatkozhat a megfelelő stílus és forma felfedezésével. A költészet mindig képes megújulni de a legősibb formái is mindig aktuálisak, ezért örökös helye van a művészetben.

Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt!

Farkas Bernadett