Utazás a múltba Bicskén...


Megfejtések és eredményhirdetés

Sikeresen lezárult az Utazás a múltba Bicskén… című épületfelismerő online vetélkedőnk. Négy héten keresztül összesen 20 kérdésre kerestük a választ Bicske épületei múltjáról, jelenéről.

Hibátlan megfejtéseket Szárazné Marika és Nagy Györgyné küldtek be. Továbbá még ketten majdnem hibátlanul teljesítettek: Soltész Veronika és Sziliné Köllmer Ildikó. Jutalmuk egy-egy retró ajándékcsomag.

Lássuk a helyes megfejtéseket!

1. kérdés
Korábban a Kék Csillag nevű kedvelt szórakozóhely és étterem helyén ma a Spar szupermarketet találjuk.

2. kérdés
Szabó Gyula bácsi hentesboltja helyén ma Kovács Árpád virágboltjával találkozhatunk a Kossuth téren.

3. kérdés
Az egykori „Pártház” épületében ma az Eurós boltként emlegetett Fair Diszkont és kínai áruház található.

4. kérdés
A medence a gyermekotthon, azaz a Bokréta Lakásotthoni, Gyermekotthoni Központ és Általános Iskola parkjában található.

5. kérdés
A híres Csemege önkiszolgáló üzletnek a Göllner-ház adott helyett korábban. Ma az épületben a K&H Bank és egy ajándékbolt működik a Szent István út sarkán.

6. kérdés
Bicskén a könyvesbolt a mai Kékkereszt Állatorvosi Rendelő épületében működött.

7. kérdés
A 80-as és 90-es évek Skála ABC-jének épületében ma Rossmann-t és kínai üzletet találunk.

8. kérdés
A 30 évvel ezelőtti bicskei mozi helyén ma a Fiatalok Háza működik. 2016-os nyitása óta számos programmal, sőt filmvetítésekkel is várjuk az idelátogatókat.

9. kérdés
Az egykori bútorbolt helyén a Szent István út 74. szám alatt, az átalakulások után ma a Krisztina Bútorbolt üzemel.

10. kérdés
A játékbolt mellett Pintérék fagyizójával a Szent István út elején találkozhattunk. Az épület ma egyszerű lakóházként szolgál a pékség, méteráru bolt és a csirkés üzlet között.

11. kérdés
A benzinkút a Tatai út és a Szent István út sarkán állt. Ma az akkori benzinkút szomszédságában, a Bartók Kft. üzletében vásárolhatunk.

12. kérdés
A takarékbélyegek, a telefonközpont és a táviratok korában a postát a Kossuth tér Bethlen Gábor utca felőli sarkán találtuk. Az épület ma az Eurovéd Kft. székhelye.

13. kérdés
A rendőrség és a tűzoltóság is a mai tűzoltóság helyén szolgált. Majd a rendőrség új épületet kapott a Kisfaludy utcában.

14. kérdés
A búcsú helyszínén és annak környékén ma a Báder Fogadóval, a Lovasudvarral, a Gumiszervízzel és még néhány vállalkozással találkozhatunk.

15. kérdés
A bölcsőde helyén az Ady Endre utca sarkán ma a Kapcsolat Központ, Család– és Gyermekjóléti Központ Szakmai Egysége található.

16. kérdés
A vegytisztító a Vörösmarty utcában volt, Ringbauer Laci bácsi volt a tulajdonos.

17. kérdés
Az egykori kenyérgyár helyén a GLS futárszolgálat egyik központja található ma Bicskén.

18. kérdés
Bicske város helytörténeti gyűjteménye, Jakab István László akvarellfestő népi építészetet megörökítő festményei, és a bicskei fehérhímzés állandó kiállítás formájában tárul elénk a Bicskei Kultúrkúriában.

19. kérdés
A régi Tanácsháza hátsó épületében volt a gyermekkönyvtár. Az udvarában volt a gyermeknap. A Városháza ma is számos közösségi és családi rendezvénynek ad otthont.

20. kérdés
Az áruház előtt állt a karácsonyfa. A karácsonyi és a szilveszteri árus is ezen a helyen kínálta ünnepi portékáját. Az áruházat idén lebontották. A helyén ebben az évben Trianonra emlékeztünk a József Attila utca és a Kossuth tér sarkán.

Köszönjük a részvételt! Reméljük, sikerült mosolyt csalni játékosaink arcára!