Vár a zenevonat


A komolyzene nem csak az idősebb korosztályé, az évek számától teljesen független, bár ezt csak az tudja átérezni, aki már meghallotta ebben a műfajban a kötetlenséget,örömét de legfőképp a szárnyaló szépséget.

Egy remek lehetőség vár most rád, hogy személyesen is megismerkedj olyan stílusú zenével is, amelynek varázsát kevésbé tapasztalhatod meg a hétköznapokban. Egy átlagos napodon sokszor hallasz rapzenét, pop-ot, trap-et, rock-ot, de megtörtént már veled valaha, hogy hegedűszót, fuvolát, csellót hallottál csak úgy, valahol? Sajnos manapság ezek a hangszerek és a klasszikus zene háttérbe szorul a popzenéhez képest, pedig véleményem szerint minden fiatalnak legalább egyszer élőben is találkoznia kellene a komolyzenei műfajjal. Ebből bármi lehet, az is, hogy nem nyeri el a tetszésedet és a másik véglet, aminek szerény személyem igazán örülne, hogy megtetszik és akár te magad is kedvet kapsz hangszert ragadni és saját magad örömére zenét tanulni vagy akár népszerűsíteni a hangszeres komolyzenét.

Hiszen minden zenének ez az alapja.

Ezért szeretettel várunk Téged, a barátaidat és minden kedves érdeklődőt, 2019. december 12-én csütörtökön , 9:00-i kezdettel a Petőfi Művelődési Központban.

Mester Liza