FILHARMÓNIA BÉRLET 2017/2018


FILHARMÓNIA BÉRLET 2017/2018

 

2017. november 20. (hétfő) 14.30

"50 perc alatt a Föld körül"

Talamba Ütőegyüttes

Az ütőhangszerek rendkívüli sokszínűségét mutatja meg "Az ősembertől a napjainkig" címet viselő előadás, amely során a gyerekek játszva tanulnak nemcsak zenélni, hanem a világ sokszínűségét megszeretni. A Talamba Ütőegyüttes az ütőhangszerek iránti ösztönös kíváncsiságot elégíti ki és táplálja interaktív hangszerbemutatójával, amely minden korosztály számára tartalmas, változatos szórakozást nyújt. Műsoraik során bejárják a zene világát térben és időben.


2018. február 6. (kedd) 14.30

"Mesék az arany hangszerek birodalmából"

In Medias Brass Rézfúvósegyüttes

 A többszörös nemzetközi versenygyőztes rézfúvós együttes egy mesés történetbe ágyazva mutatja be a régmúlt idők fúvós muzsikáját, a középkori városok életét, a reneszánsz és barokk paloták pompáját, a templomok csendes áhítatát és a táncmulatságok harsány jókedvét. A műsor során a hallgatók megismerkedhetnek a teljes rézfúvós hangszercsaláddal, és azok régi, barokk kori őseivel is.


2018. március 20. (kedd) 14.30

"Nézd a tánc nemeit!"

Ungeresca Táncegyüttes és a Boglya Zenekar

Az együttesek rendkívül mozgalmas és színes áttekintést adnak a Magyarországon kialakult különböző tánc típusokról, azok történetéről és történelmi összefüggésiről Pesovár Ernő néptánc történész segítségével. Céljuk, hogy közelebb hozzák a népzenét és a néptánc szépségeit egy mindenki számára élvezhető formában. Igazi fergeteges táncház hangulat vár a koncerthallgató közönségre!

Bicske Város Önkormányzatának támogatásával, és a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft-vel együttműködve 2014-ben indult a bicskei iskolásoknak szóló zenei bérletsorozatunk, a Filharmónia bérlet, melyet a 2017/2018-as tanévben is folytatunk.

Célja, hogy megismertesse a tanulókkal a komoly- és népzenét, néptáncot, történelmi hátterét hazánkban és a nagyvilágban.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!