Filmklub gyerekeknek


MESEMOZI

November 15. (hétfő) 10.00    

Bogyó és Babóca

(magyar rajzfilmsorozat, 65 perc)

A Bogyó és Babóca című rajzfilm fényt derít a moziba járás szempontjából eddig méltatlanul elhanyagolt réteg, az óvodás korosztály filmnézési szokásaira és megmutatja, hogy bő egy órára képes bababarát környezetté változtatni a vetítőtermeket. Bartos Erika vászonra bringázó csigagyerekének és katicakislányának tizenhárom egymást követő, ötperces meséje áhítattal elcsendesülő, tágra nyílt szemű kis lurkók tucatjainak jelenti legeslegelső mozis élményét.


December 13. (hétfő) 10.00    

Magyar népmesék I. 

(magyar rajzfilmsorozat, 65 p)

Jankovics Marcell vezetésével a kecskeméti rajzfilmesek  avatott kézzel nyúltak a magyar népmesekincs ismert és kevésbé ismert történeteihez. A sorozat stílusában a népművészet motívumait használja fel, egyéni, mind a gyerekek, mind a felnőttek számára élvezetet nyújtó képi világot teremtve.A zene élményét a Kaláka együttesnek köszönhetjük.


Január 10. (hétfő) 10.00

Magyar népmesék II.    

(magyar rajzfilmsorozat, 65 p)


Február 28. (hétfő) 10.00

A nagy ho-ho-ho horgász

(magyar rajzfilmsorozat,  65 p)

Csukás István és Dargay Attila rajzfilmsorozatának hőse a mindenre elszánt horgász és barátja, aki ki más lehetne, mint a csali. Nyáron a hőségben nincs is jobb, mint a hűs víz partján üldögélni. Horgászszenvedélyének hódol főhősünk is, aki folyamatosan sok-sok kalandba csöppen. De a szenvedély azért szenvedély, hogy minden akadályt legyőzzön.


Április 4. (hétfő) 10.00

Vuk

(magyar rajzfilm, 74 perc)
rendező: Dargay Attila
író: Fekete István

A rókacsaládban "gyermekáldás" van. Mind életrevaló, de egy különösen csintalan.
A szülők úgy vélik, nagyapjára ütött és ezért a Vuk nevet adják neki. Amikor árván marad, nagybátyja, a híres Karak veszi pártfogásába. Befogadja barlangjába és vadászni tanítja. Vuk ügyes tanítványnak bizonyul, és Karak legnagyobb örömére ügyes, bátor rókává fejlődik. Okosságát bizonyítja akkor is, amikor a rókalányt kiszabadítja a vadász fogságából. Egy hajtóvadászat során Karak feláldozza életét a fiatalok megmentéséért. Vuk és Iny családot alapítanak, majd sok borsot törtek a vadász és kutyái orra alá …

 

Klubtagsági díj:  500 Ft/5 vetítésre

A vetítés csak klubtagságival látogatható.