Gyermekszínház - 2012/13


GYERMEK SZÍNHÁZI BÉRLETEK 2012/2013

 

Petőfi Művelődési Központ gyermekszínházi bérletei

a 2011/2012. évadra

10.00 órától
Törpikék bérlet
óvodásoknak

14.30 órától
Mesevarázs bérlet
kisiskolásoknak

Bérlet ára: 1.500 Ft


2012. október 15. (hétfő) 10.00; 14.30

Szabad Ötletek Színháza

Mézga Géza

- zenés mesejáték -

Az Európa számos országában nagy sikert aratott magyar rajzfilm-sorozat zenés színpadi változatát tekinthetik meg a gyerekek. A Mézga család története mindmáig töretlen népszerűségnek örvend.


2012. november 26. (hétfő) 10.00; 14.30

Kiskalász zenekar

Százlábú

- gyermekkoncert -

A Kiskalász zenekar 2009 januárjában született. Most, 2012-ben még éppen csak óvodás korba lépett, de már három lemezzel büszkélkedhet.

A népszerű koncerten megzenésített formában Bartos Erika versei hallhatóak, többek között olyan témákat érintve, mint az apák, a hóember, a szánkózás, a buborék, az úthenger, a pöttyös szoknya és a százlábú.

Sok fellépésen vannak már túl Kicsik és Nagyok legnagyobb örömére.


2013. február 4. (hétfő) 10.00; 14.30

Fogi Színház

Nils Holgersson
csodálatos utazása a vadludakkal

- zenés mesejáték -

Nils teljesen hétköznapi kisfiú, eltekintve attól a rossz tulajdonságától, hogy rendszeresen kínozza családi gazdaságuk állatait. Amikor egy nap a szülei elmennek otthonról, egy kismanó bukkan fel, akit Nils ugyancsak elkap és kínozni kezd.

A manó hiába rimánkodik, Nils nem engedi szabadon.

Gonoszsága elnyeri méltó büntetését: a manó törpe méretűvé varázsolja, és ettől kezdve megérti azt is, miről beszélnek az állatok.

Amikor Nils rájön, hogy korábbi gonoszságai miatt a háziállatok nagyon dühösek rá, elmenekül előlük; házuk felett éppen vadludak repülnek, és Nils csatlakozik hozzájuk Márton lúddal és Pocokkal együtt, mellyel kezdetét veszi csodálatos utazása a vadludakkal. Izgalmas kalandjaik során megtanulja szeretni, tisztelni az állatokat és a természetet egyaránt.

Fantasztikus történet, mese és zene: igazi meseszínházi csemege a Fogi Színház jóvoltából.


2013. április 8. (hétfő) 10.00; 14.30

Csörgősipka Színház

Üssed, üssed botocskám

- mesejáték -

Az Üssed, üssed botocskám című produkció igazi klasszikus, melyet a Grimm testvérek neve fémjelez. A Csörgősipka Színház a mese eredeti helyszínét áthelyezte a magyar vagy inkább erdélyi területre, így ennek megfelelően a kísérőzene is autentikus magyar és székely népzene.

A mese történése mit sem változott, így a gyerekek megismerkedhetnek a szegény favágóval, a feleségével, a gonosz kocsmárosékkal, a jóságos apóval, az aranyat adó csacsival, láthatják a csudálatos terülj- asztalt és a zsákból kiugró furkósbotot is. Igazán látványos és jó szórakozás ígérő előadás Kicsiknek és Nagyoknak egyaránt.

Vidám, zenés élőszínházi mesejáték.