GYERMEKSZÍNHÁZI BÉRLETEK 2015/2016A programok letölthető pdf formátumban

 

2015. október 19. (hétfő) 10.00; 14.30

Szabad Ötletek Színháza

Kukori és Kotkoda
(zenés mesejáték 1 felvonásban)

A Magyar Televízió aranykorának egyik legbájosabb mesesorozata volt Kukori és Kotkoda története. A házimunkát mindig megúszni akaró Kukori és perlekedő felesége, Kotkoda állandó konflktusai sok mosolyt csaltak az akkoriban a tv előtt ülő gyerekek arcára.
A színpadi zenésjáték változat is erre törekszik, színvonalas zenével, látványos díszlettel, jelmezekkel, és persze sok-sok kacagással kicsiknek és nagyoknak egyaránt.


2015. november 30. (hétfő) 10.00; 14.30

Csillag Musical Társulat

Hókirálynő
(musical)

Andersen híres meséje nyomán a szeretetről, és az összetartásról szól. Csodás látvány világ jellemzi a darabot, ami elvarázsolja és egy különös világba repíti a kicsiket és nagyokat egyaránt. A darab, az író meséje nyomán készült, számos ismert karácsonyi dallal fűszerezve, és lenyűgöző táncjelenetekkel gazdagítva. Meghitt és egyben szórakoztató téli színház élmény minden korosztály számára. 


2016. január 25. (hétfő) 10.00; 14.30

Mesezenekar
 
Sicc – Pszt!
-(bábjáték)

Mese a barátságról bábokkal és népi hangszerekkel. Az előadás 2003-ban elnyerte az Év legjobb Gyermekszínházi Műve díjat.
Kemény Henrik Érdemes Művész születésének 90. évfordulója alkalmából rendezett emlékév legsikeresebb rendezését újította fel a társulat országos turné keretében.


2016. április 4. (hétfő) 10.00; 14.30

Holle anyó Színház

Kisvakond
világkörüli útja
(zenés mesejáték)

Mindannyiunk emlékében szerepel a kedves kis rajzfilm, a Kisvakond. Az előadás a Kisvakond hogyan gyógyította meg a kisegeret? című történetet dolgozza fel kicsik és nagyok számára. Kisvakond szülinapi bulit tart, amire legkedvesebb barátja is hivatalos, a kisegér.

Azonban egérke behabzsolja az egész születésnapi fagyitortát, amitől persze torokgyulladást kap. Kisvakond segítségül hívja Bagoly doktort, aki camomilla teát ajánl. Kisvakond felkerekedik, hogy megkeresse egérke számára a gyógyító, érdekes nevű növényt.

Bejárja Ázsiát, Afrikát, Ausztráliát, az Északi-sarkot és Amerikát. A keresett virágot egyik földrészen se leli, így hát szomorúan hazaindul...