Gyermekszínház - 2011/12


GYERMEK SZÍNHÁZI BÉRLETEK

 

Petőfi Művelődési Központ gyermekszínházi bérletei

a 2011/2012. évadra

10.00 órától

Törpikék bérlet

óvodásoknak

14.30 órától

Mesevarázs bérlet

kisiskolásoknak


2011. október 24. (hétfő) 10.00; 14.30

Zeneszínház

Marcipán cica

koncert-mesejáték

Gábor Éva képeskönyve nyomán sok zenével és a gyerekek tevékeny bevonásával elevenednek meg a híres neves kiskandúr kalandjai a bábszínpadon. Mi történik a kényes-fényes, kotnyeles Marcipán cicával, mikor megtudja, hogy rokona az oroszlánnak? Királyi származása okán hódolatra szólítja fel a háziállatokat, a baromfiudvar lakóit. Ám nem éri be ennyivel, világgá megy, hogy tisztázza származását. Meg sem áll Afrikáig. A nagy rokont azonban siralmas helyzetben találja. Tanácsára visszarepül az óhazába, és a cirkuszok sörényes sztárjával keres ismeretséget. Kalandos útja végén az Állatóvodába kerül. Itt döbben rá, hogy mindenütt jó, de legjobb otthon! És hirtelenül odahagyott otthonában várja az igazi meglepetés…

Marcipán cica már évek óta játssza zenés mesejátékát a Budapest Bábszínházban. Százezernél is több gyerek
ismerte és szerette meg a világjáró kismacskát, aki oroszlán szeretne lenni.

A főszereplő énekes-zenész-színész házaspár: Zsámár Kati és Gay Tamás mesélnek, énekelnek és gitároznak, szaxofonoznak, és megelevenítik Marcipán cica történetét.


2011. november 28. (hétfő) 10.00; 14.30

Ametist Bábszínház

Jegesmaci barátai

zenés bábjáték

Két kíváncsi kis pingvin a hosszú vándor úton új barátokra és ismeretekre tesz szert, míg megtalálják a jegesmedvét, akivel barátságot kötnek. A látványos, nagyméretű bábokkal előadott vidám műsor a gyerekek  egyik kedvence.

Bábszínpadra írta: Lázár Magda
Rendezte: Niklesz Ildikó
Zenéjét szerezte: Pivarnyik László

Szereplők:
Pingvin óvó néni, kispingvinek: Pon és Gvin,
Rozmár,Bálna bátyó, Teve Tivadar, Oroszlán,
Zsiráf,  Jegesmaci, Medvemama


2012. február 6. (hétfő) 10.00

Csörgősipka Színház

A kiskakas gyémánt félkrajcárja

báb és élőszínházi mesejáték

Az eredeti történet szerepel a Grimm testvéreknél és a magyar népmesék között is. A fellelhető mesevariációkból gyúrt össze egy újabbat a Csörgősipka Színház társulata, így egy teljes értékű, vidám és rendkívül szórakoztató produkció jött létre. A történet alapja nem változott, így azok a nézők sem fognak csalódni, akik az eredeti mesét várják.

A látványra sem lehet panasz - színes, mesebeli díszletek, jelmezek és vidám zene.


2012. február 6. (hétfő) 14.30

Csörgősipka Színház

Ludas Matyi

mesejáték

A mondák és népmesék át meg átszövik a magyar meseirodalmat. Ezeknek a történeteknek gyakori szereplői a gonosz, népet sanyargató földesúr és a furfangos szegénylegény, aki mindig győzedelmeskedik, s ezzel reményt adva a többi szegény elnyomottnak. Fazekas Mihály előszeretettel tanulmányozta a népmeséket, s ezek felhasználásával írta meg a ma már igazi klasszikusnak számító Ludas Matyi című elbeszélő költeményét. Aki manapság beleolvas ebbe a műbe, igazán elcsodálkozik a szöveg nehézkességén. Bizony nem árt többször is nekirugaszkodni egy-egy mondatnak, hogy pontosan megértsük. A felnőtteknek azt kívánjuk, legyen bátorságuk lefújni az idő porát az eredeti műről, és olvassák el.

Ám a gyermekeknek sokkal könnyebb dolguk lesz. A Csörgősipka Színház előadásában nézhetik meg a Ludas Matyi
című mesejátékot. Az eredeti történeten mit sem változtatva, ám a szöveget közérthetővé téve ismerteti meg a kicsiket Matyi meséjével, mely így kezdődik:

"Egyszer, régen, a nyíren é, vagy a háton? Csak az biztos, hogy itt, Magyarországon élt egy szegény özvegyasszony, és a fia, Mátyás. Ő lesz mesénk főhőse, nem is lehet már más..."


2012. április 2. (hétfő) 10.00; 14.30

Körúti Színház

Óz, a nagy varázsló

mesemusical

Újra találkozhatunk régi ismerőseinkkel, Dorothyval, a tériszonyos Totó kutyával, a bátorságot kereső gyáva Oroszlánnal, a szívtelen Bádogemberrel, az esztelen Madárijesztővel, a butus Mumpicokkal, jó és rossz boszorkánnyal és persze Óz-zal, a varázslóval.
Megtudhatjuk, hogy amit keresünk legtöbbször ott van az orrunk előtt, csak nem vesszük észre, vagy nem hiszünk benne.
A klasszikus mese legújabb feldolgozása remek dalokkal és humorral.

A 4 alkalmas bérlet ára: 1.400 Ft

 


Tisztelt Látogatóink!

Az előadások zavartalan lebonyolítása érdekében kérjük, hogy pontosan érkezzenek!
Az előadások műsorideje: 50-60 perc
A műsorváltozás jogát fenntartjuk.
Jó szórakozást kívánunk!