Húsvétváró programok a Művelődési Központban


Húsvétra gondolva nagyon sok minden eszünkbe jut. A tavasz, a feltámadás, a barka, a finom sonka és a kalács, a piros tojás, a locsolók, és persze a családdal együtt töltött idő.

Az ünnephez kapcsolódva húsvétváró programokkal szeretnénk közösen készülődni. Április 9-én szombaton délután az illatos kölnivel érkező locsolókra gondolván húsvéti hímes tojásokat festünk különböző technikákkal.

Lehet majd berzselni, írókázni, bemutatunk néhány régi tojásfestéssel kapcsolatos szokást, aki pedig szívesen kipróbálna díszesebb modernebb festési technikákat őket is szeretettel várjuk.

Április 9 és 15-e között húsvéti tojáskereső játékra invitálunk mindenkit. Az ünnep közeledtével városunkba is ellátogatott a húsvéti nyuszi, és elhagyott néhány „tojást” intézményeink közelében. Egy-egy tojás hátoldalán egy betű is olvasható. Ha megtaláljátok az összes betűt, összeolvasva értelmes szó lesz belőle.

Nagypénteken 15 órai kezdettel családi délutánra invitálunk mindenkit. Készítünk majd tavaszi kosárkát, nyuszi dekorációt kis cserépből, lesz óriástojás festés. Szeretettel várjuk a tojásvadászokat is. Hozzátok magatokkal a megfejtést, apró édességgel várunk Benneteket!