Gyermekeknek és fiataloknak


Modern táncok
"Az emberi természeten kívül egyetlen más élőlény sincs birtokában a testet hangokra mozgató érzés parancsának. Ezt a ringató parancsot ritmusnak nevezzük, s azt a parancsot, mely a magas és mély hangok összefonódását kormányozza: harmóniának. Ezek együtt pedig a táncot teremtik meg."
(Platon)

Rocki

Napjaink disco zenéi mellett fontos, hogy a fiatalok a már-már klasszikusnak, és néha akrobatikusnak tartott néhány évtizeddel ezelőtti zenékkel-táncokkal is gazdagítsák mozgáskultúrájukat. Erre kínál megoldást akrobatikus rocki csoportunk.


Jazzbalett

 

A csoport vezetője Kovács Norbert, a Madách Színház táncművésze. A foglalkozások testtartást javító gyakorlatokból, nyújtó és erősítő gyakorlatokból, ugrásokból és forgásokból épülnek fel. Sokéves tapasztalat, hogy mennyire fontos a gyermekek életében a tánc, mert fejleszti a mozgáskultúrát, muzikalitást és az állóképességet. Minden év végén a gyerekek vizsgaelőadás keretében előadják a tanultakat. Eddigi bemutatókból: Macskák, Hófehérke, Oroszlánkirály ….


Hip-Hop

Minden érdeklődőt szeretettel vár a modern hip-hop tánccsoport, ahol különböző táncstílusokat és karaktereket sajátíthatnak el a foglalkozáson részt vevők.