Különböző érdeklődési körök


Ha csak az ismert dolgok érdekelnének,
lakatosnak mentem volna.”
(Albert Einstein)

Színházbarátok köre, Színházbusz

Több éve sikeresen működik a kör, mely 4 alkalommal teszi lehetővé a színházlátogatást a József Attila színházba.

Vezeti: Szarka Istvánné


Fotóklub (BIFÓKUSZ)

Minden hónap első hétfőjén találkoznak a bicskei és környékbeli amatőr fotósok.  A klubban szakmai tanácsokkal, apró trükkökkel ismerkedhetünk.

Vezeti:Adravecz Tamás


Kővágó Antal Kertbarát Kör

Minden hónap első keddjén találkoznak a tagok, és érdekes előadásokkal várnak mindenkit a kertészkedésről, a szőlőgondozásról. A téli hónapokban a foglalkozások 17 órakor kezdődnek. Több városi rendezvény aktív résztvevői főzőversenyekkel, előadásokkal és kiállításokkal. Minden év őszén megrendezik saját kertészeti kiállításukat itt, a Művelődési Központban.

Vezeti: Kovács Bálint


Barangolók klubja

Szeret utazni, kirándulni? Várjuk a barangolók klubjában, ahol minden hónapban más vidékre barangolhatunk el az utazó szemével. Minden alkalommal egy-egy élménybeszámoló kapcsán megismerkedhetünk az adott ország, tájegység, vidék életével, betekintést kapunk hagyományairól, hétköznapjairól, vagy képet kaphatunk arról, amit nekünk turistáknak hagynak megmutatni magukból.

Vezeti:Kun Zoltán


Sakkszakkör

Itt mindenki játszik mindenkivel, ezzel fejlesztjük a gyermekek sakktechnikáját és logikáját, valamint felkészítjük őket a versenyekre. Rengeteg fiatal szerette már meg ezt a játékot, és reméljük minél többen fognak csatlakozni a gondolkodók sportjához.

Vezető: Pregitzer György 


Filmklub

A filmklub programjai között magyar rendezők életmű-sorozatai, a hazai filmszemlék dokumentum, kisjáték- és kísérletifilm válogatásait, történelmi- és művészfilmeket vetítünk alkalmanként.


KARIKAtúra túrakör és Bakancs túraklub

Kerékpár és gyalogtúrák alkalmanként gyerekeknek felnőtteknek egyaránt. A klub célja, hogy összehozza a túrázni vágyókat, a könnyű túrák kedvelőit, akik a szabadidejüket a szabadban szeretnék kellemesen eltölteni. A klub tagjai könnyű, környékbeli túrákon vehetnek részt, melyek sem a kicsiknek, sem a nagyoknak nem megerőltetőek.

Vezeti: Kun Zoltán


Vasárnapi séták

A Művelődési Központ elől induló sétákkal Magyarország érdekes tájaira kalauzoljuk a kedves érdeklődőt.
A kirándulásokat helyközi busz, illetve menetrend szerint közlekedő vonatok igénybevételével szervezzük. Az utazáshoz a menetjegyet és a belépőjegyeket mindenki önállóan vásárolja meg. A tárlatvezetések díja a helyszínen fizetendő.

Vezeti: Kun Zoltán