2010/11 - Törpikék/Mesevarázs bérlet


2010/2011

Báb- és gyermekszínházi bérlet óvodásoknak, kisiskolásoknak.


2010. október 25. (hétfő) 

Misi Mókuskalandjai

(mese - musical)

Szabad Ötletek Színháza vendégjátéka

Főhősünk, Misi Mókus az erdő egyik hatalmas fájának tágas, kényelmes odvában született négy kistestvérével együtt. Négyük közül ő volt a legelevenebb és a legnagyobb is. Testvérei közt nem csak a tulajdonságai miatt lehetett megkülönböztetni, hanem egy különös ismertető jel miatt is, mégpedig, hogy a farkincája fekete volt. Van ugyan mókusfajta, amelyiknek fekete színű a bundája, ám Misi családja a vörös mókushoz tartozott. Mókus apó mérgelődött is eleget mondván: vörös mókusnak vörös a farka. Ha fekete, akkor azt valami rossz varázslat okozta. A szülők Rókus Mókus bácsitól kértek tanácsot, mi tévők legyenek Misi fiúk fekete farka végett. Az öreg bölcs Mókus Rókus nagy szerencsét jósolt fiúknak, és ha kíváncsiak vagytok Misi Mókus kalandos történetére, a sorozatból nyomon követhetitek.   


2010. november 29. (hétfő) 

Suszter és a karácsonyi manók

(zenés mesejáték)

Fogi Színház vendégjátéka

Ez a mese egy suszterről szól, aki hiába dolgozott szorgalmasan, mégis úgy tönkrement, hogy nem maradt egyebe, mint egyetlen pár cipőre való bőre. Abból egyik este kiszabta a cipőt, hogy majd másnap elkészíti. Jó korán fölkelt, és neki akart ülni a munkájának, hát ott állt készen az asztalán a cipő. Így ment ez tovább napról napra. Egyik este azt mondotta a feleségének, hogy éjszaka maradjanak fönn, és lessék meg, ki az, aki ilyen szorgalmasan segít nekik? Hát lássanak csudát, amikor éjfélt ütött az óra, három kicsi manó jelent meg a suszterműhelyben, és szorgalmasan munkához látott.


2011. február 7. (hétfő) 

Ezeregyéjszaka csodái

(bábjáték)

Maszk Bábszínpad vendégjátéka

Három testvér kelet legszebb virágait neveli kertjében. Szeretnék munkájuk eredményét a Kalifa elé vinni, de a sivatagban a pompás virágok elhervadnak. A két fiútestvér a próbákon nem jutna keresztül, ha húguk egy katona és egy bölcs tanítómester segítségével meg nem szerezné az élet vizét. Vajon a dzsinnek, a repülő szőnyeg, az aranymadár és a varázslatok hátráltatják, vagy segítik a kitartó lányt célja elérésében?
Kiderül, hogy bárhol is éljünk a világban, az emberi értékek, a jó és a rossz közötti választásaink állandóak, az előadásból pedig kiderül, hogyan jelenik ez meg a keleti mesekincsben. 


2011. március 28. (hétfő)

Mackókaland avagy a mindentudás könyve

(mesejáték)

Grimm-Busz Színház vendégjátéka

A három vidám kis medvebocs, Morcos, Torkos és Kócos egy óriási kerek erdő közepén élnek. Idejük nagy részét játékkal, tánccal és rosszalkodással töltik. Amikor eljön a tanulás ideje, egyiküknek sem fűlik a foga az iskolapadhoz. Kapnak is emiatt sok szidást és korholást. Ezért úgy döntenek, hogy világgá mennek és megkeresik a Mindentudás Könyvét, hogy tanulás nélkül is képesek legyenek okos felnőtt medvékké válni.


 

Gyermekszínházi bérlet információk:

10.00 órától
Törpikék bérlet (4 előadás)

14.30 órától
Mesevarázs bérlet (4 előadás)

Bérlet ára: 1.400 Ft