Sport és játék az egészségünkért és környezetünkért


Egy nap magunkért, egy nap a környezetünkért; e címmel szerveztük meg június 8-án gyermek sportnapunkat, melynek a Bicske Szíve Park adott otthont.

Délelőtt óvodásoknak, délután iskolásoknak szerveztünk sport és környezetvédelmi programokat és egy izgalmas kincskeresőt.

Zene, sok játék, csapat- és váltóversenyek, várták a parkba érkező ovis csoportokat, akiket Molnár Angéla, Gigi bemelegítő tornája után akadálypálya várt.

Mozgást követően jött a hidratálás és játék; a frissítő almalé mellé Betti néni Kukamaki segítségével elbábozta az ovisoknak a szelektív hulladékgyűjtés és környezetünk védelmének alapjait.

Végül papír helyett aszfaltra vethették élményeiket az ovisok; tündéri krétarajzok készültek a Bicske Szíve Park járdájára.

Délután felső tagozatos és gimnazista gyerekek érkeztek a sportnapra. Elindult a Nádas-kör futás, ahol fantasztikus, 4-5 perces átlagidővel teljesítették az 1 km-es kört az indulók.

Sok bicskei ismeri és használja is a parkban álló szabadtéri edzőpályát. Ennek szakszerű használatát Agyagási Ákos testnevelő tanár magyarázta el és mutatta be.

Délután alsó tagozatos iskolások érkeztek szép számban, ki-ki vérmérséklete szerint futásban vagy kincskeresésben jeleskedett.

A tündér útja című kincskereső során versbe foglalt rejtvények és egy kincses térkép mutatták az utat lelőhelytől lelőhelyig 10 állomáson át.

A napot ünnepélyes eredményhirdetés zárta, a futók érmet vehettek át a Nádas-kör teljesítésért. A kincskeresésben mind a hat csapat sikeresen teljesítette a feladatot, megtalálták az összes elrejtett szót, amik végül egy értelmes mondattá álltak össze. Jutalmuk csapatonként egy sportszercsomag volt. Fődíjból sajnos csak egy állt rendelkezésre, így azt Kukamaki sorsolta ki a hat csapat között.

Az időjárás is igazán kegyes volt hozzánk, ragyogó napsütésben, némi leégéssel és sok-sok élménnyel zártuk a napot, mi szervezők is.

Bak Viktorné