Színházbérlet a Petőfi Művelődési Központban


Nagy örömünkre szolgál, hogy több éves szünet újra összeállíthattuk Thália bérletsorozatunkat a 2022/2023-as színházi évadban. Szeretettel várjuk Önöket megújult művelődési központunkba, legyenek részesei egy-egy felejthetetlen estének itt nálunk!

Új és vidám vígjátékokkal és egy musicallel várjuk nézőinket, melyek reméljük, elnyerik tetszésüket, és bérleteseink között üdvözölhetjük.

Évadunk első előadásaként a Körúti Színház produkcióját láthatják, melynek címe A betörő. A vígjátékot két neves színész, Nyertes Zsuzsa és Straub Dezső alakításában láthatják. Az özvegy milliárdosné tetten éri a gátlástalan betörőt. Vigyáznia kell, mert úgy tűnik a gonosztevő nem teljesen „100-as”! Még szerencse, hogy az özvegy sem most jött le a falvédőről! Színészi múltja talán megmenti őt! Vagy inkább a betörőt kell megmenteni? Hogy ki az áldozat és ki lesz a nyertes? Mire a kastélyban éjfélt üt az óra, ebből a romantikus vígjátékból minden kiderül 2022. november 5-én (szombaton) 17 órától.

 

Decemberben érkezik a bérletsorozat második darabja, egy musical comedy, melyet a Magyarock Dalszínház hoz el színpadunkra. A női nem című történet egy mindenkit érdeklő témát, a női nem rejtelmeit dolgozza fel könnyed hangvételű zenés vígjáték formájában. Vidám, mai sztori, a női és a férfi nem közti különbözőségekről, az egymás melletti elbeszélésekről, de mindemellett az ellentétek vonzásáról. A cím egyrészt a női csodás nemet, másrészt a szájukból rengetegszer elhangzó „nem” szócskát is jelképezi, hiszen a kettő teljese mértékben elválaszthatatlan egymástól. A női eltökéltség legendás. És ha egyszer legendás, akkor pont emiatt nincs bizonyíték a létezésére. Az egyetlen, ami biztos, hogy férfi szemmel nézve a másik nem sem olyan biztos – a maga dolgában. A női lélek igazi rejtély mindenki számára. Főleg a férfiaknak… De örök tanulság, hogy a női nemnek, így vagy úgy, de szüksége van a férfinemre és vica-verza. A kivétel pedig erősíti a szabályt… A főszerepben Magyar Attilát láthatják 2022. december 10-én (szombaton) 17 órakor a művelődési központban.

 

A harmadik előadásra 2023 februárjában kerül sor, amikor újra a Körúti Színház színészeivel találkozhatunk. A Miért nem marad reggelire? című vígjátékban Kautzky Armand George Clack mintapolgárt. George sziklaszilárd erkölcsi és morális alapokon nyugtatja az életét és önmaga által felállított szigorú keretek között él. Mondhatnánk úgy is, hogy unalmas alak. Éppen ezt gondolja róla Louise is, aki szó szerint beleesik a középkorú agglegény életébe. Louise George tökéletes ellentéte, egy akaratos, hisztis, éretlen kamasz, aki nem törődik semmivel. Az előadás nagysága abban áll, hogy két remek színész karakterének fejlődését láthatjuk a színpadon úgy, hogy mindketten az előnyükre változnak. A katarzis sem marad el, mert van megváltás, az élet – alapvetően – szép. És ez akkor is így van, ha néha nagyon nehéznek tűnik.

A bérlet ára: 9.000 Ft, a kedvezményes bérlet ára: 8.000 Ft (pedagógusoknak, diákoknak, nyugdíjasoknak). Bérletvásárláskor, kérjük, hozza magával nyugdíjas, pedagógus, vagy diák igazolványát!

Szólójegyek ára elővételben az előadás napjáig: 3.500 Ft, az előadás napján: 3.800 Ft.

Bérletek szeptember 12-től az első előadásig válthatók. Szólójegyek az első előadásra, korlátozott számban, a fennmaradó helyekre válthatók.

A műsorváltoztatás és a szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk!