THÁLIA BÉRLET 2016/2017


THÁLIA BÉRLET 2016/2017

 

2016. október/november

körúti Színház

Alan Ayckburn

Mese habbal
(vígjáték)

Szereplők:
Philip - Koltai Róbert
Sheila - Vándor Éva/Maronka Csilla
Greg - Lipták Péter
Ginny - Pikali Gerda

Ginny, a nem túl erkölcsös fiatal lány szerelmét, Greget hátrahagyva vidékre utazik, hogy meglátogassa szeretőjét. Greg, mivel azt hiszi, hogy a lány a szüleihez ment, ugyancsak odautazik, hogy megkérje szerelme kezét. Csakhogy a kedves „papa” felesége is otthon van...

Ebből a nem rossz alaphelyzetből indulunk, és nem kell csalódnunk. Félreértett beszélgetések, magyarázkodó férj, gyanakvó, de bölcs feleség...
Parádés vígjátéki alakítások a „szakma” mestereitől.

Rendezte: Koltai Róbert


2016. december

fogi színház

Botrány az operában
(komédia)

Szereplők:
Saunders, az operaház igazgatója - Straub Dezső
Max, Saunders titkára - Beleznay Endre
Tito Merelli, a világhírű tenorista - Csengeri Attila
Maria, Tito felesége - Nyertes Zsuzsa
Diana, szoprán - Fogarassy Bernadett
Julia, az Operabarátok Körének elnöke - Sáfár Anikó
Maggie, Saunders lánya - Köllő Babett
Szállodai londiner - Straub Péter

Játszmák, vegyes párosok, de nem akármilyenek. Olasz férfi amerikai férfival kettőst énekel, olasz férfi amerikai lánnyal... nemcsak énekel..., amerikai lány amerikai lánnyal vetélkedik az olasz sztárért.

Na, hogy ebből mi sül ki? Közben meg a Clevelandi Operába várják az Othello címszerepére Tito Morellit, az aranytorkú olasz tenoristát, ám a híres és népszerű sztár kissé illuminált állapotba kerül, ami humoros jelenetek egész sorát vonultatja fel a színpadon.

A vegyes párosok cserélődnek, a helyzetkomikumok fokozódnak. Mindez a főváros nagy nevettetőivel... a darab sikere nem lehet kérdéses.

Rendezte: Mikó István


2017. január/február

magyarock dalSzínház

Bolba Tamás - Szente Vajk - Galambos Attila

Csoportterápia
(mjuzikelkámedi)

Szereplők:
Jetti - Kuczmann Ágnes
Ervin Iván - Balogh Attila
Trixi - Fejes Szandra
Sziszi - Szakács Péter
Lajos - Szücs József
Natasa - Végh Edina

A Madách Színház musicalpályázatának díjnyertes darabjában hat vadidegen, három férfi és három nő érkezik csoportterápiára. Kezdetét veszi az analízis annak rendje és módja szerint, azonban egy apró hiányosság hátráltatja a dolgok szokásos menetét.

Hol lehet az orvos? A váratlan fordulatokban, felismerésekben és mulatságos epizódokban bővelkedő történet során további kérdések merülnek fel.
Milyen problémákkal küzd egy operaházi balett-táncos? Meddig lehet bírni 10 méterrel a felszín alatt a jeges Dunában búvárfelszerelés nélkül?

Mi történt Velencében ’85 nyarán?

És még sorolhatnánk…

Zenés vígjáték a lélekről, esendőségről, vágyakozásról, útkeresésről… azaz rólunk.

Rendezte: Bakó Gábor - Vizeli Csaba


2017. március/április

Körúti Színház

Jelenetek két házasságból
(komédia)

Szereplők:
Imre - Oroszi Tamás/Pecsenyiczki Balázs
Ilonka - Lehel Kata/Placskó Emese
Vágrándy Aladár - Koltai Róbert
Juluka - Gyebnár Csekka

Imre, a bűnügyi újságíró és felesége Ilonka nehéz korban kötik össze életüket. Az 1930-as évek derekán járunk, a gazdasági világválság legnehezebb éveiben, mikor mindennapos az éhezés, nagy a munkanélküliség. Az ifjú házasok ilyen körülmények között élnek és küzdenek álmaikért.

Vágrándy Aladár tanácsos és neje keserédes története Móricz Zsigmond talán egyik legérzékenyebb problémafelvetése. Több mint húszévnyi szerelem és egymásra épített élet után Aladár egy nap különös hangulatban érkezik haza hivatalából szokásos ebédjére, nem is sejtve, hogy zavartságának okát felesége, Juluka már minden porcikájában érzi. A mindennaposnak induló ebéd hamarosan közös életük fordulópontja lesz.