Thália bérlet - 2012/13


Thália bérlet
2012/2013

Szeretettel köszöntjük Önöket az új színházi évadban, mely reményeink szerint ebben az évben is jókedvet
és felhőtlen szórakozást nyújt majd kedves közönségünk számára. Bérletsorozatunk különlegessége, hogy Önnek nem kell más városba utaznia, hanem itt helyben tekintheti meg a magas színvonalú előadásokat.

Bízunk benne, hogy közönségünk az idei évadban is elégedett lesz az előadásokkal.


2012. október 20. 

KÖRÚTI SZÍNHÁZ

Eisemann- Szilágyi
ÉN ÉS A KISÖCSÉM
- zenés bohózat két felvonásban -

Kelemen Félix - Koltai Róbert
Kelemen Kató - Placskó Emese
Vadász Frici - Gyebnár Csekka
Andersen - Miklós Attila
Sas - Király Adrián
Vas - Lipták Péter
Zolestyák - Pecsenyiczky Balázs
Piri - Udvarias Anna
Bözsi - Angyal Anita
Végrehajtó - Oroszi Tamás
Szobalány - Zsugonits Enikő/ Mazzag Réka

Eisemann Mihály és Szilágyi László 1934-ben komponálta meg a zenés vígjátékot, amely a műfaj egyik legkedvesebb és legszellemesebb, azóta klasszikussá vált darabja. A komédiából kiderül, hogy "holdvilágos éjszakán miről álmodik a lány?", miért utazik Velencébe fiúruhában egy szerelmes kisasszony és ki az a "dr. Sas és dr. Vas, a borzasztó furcsa két pasas". A Színház és Filmművészeti Egyetem egykori hallgatói Koltai Róbert rendezésében néhány éve vizsgaelőadásként mutatták be a darabot. A ma már végzett és ismert fiatal színészek újra összejöttek, és Koltai Róberttel kiegészülve mutatják be a jól ismert vígjátékot és a népszerű slágereket.

Rendezte: Koltai Róbert


 2012. december 9.

BULVÁRSZÍNHÁZ

Marc Camoletti
NÉGY FÉRFI GATYÁBAN
- zenés vígjáték két felvonásban -

Szereplők:

Georgette, tulajdonos - Fodor Zsóka
Jacqueline, festőművész - Nyertes Zsuzsa
Janine, zongoratanárnő - Fogarassy Bernadett
Berthe, szobalány - Balázs Andrea
Bernard - Böröndi Tamás
Spartacus, modell - Beleznay Endre
Jean, zongorázni akar - Straub Péter
Bertrand, feleséget keres - Straub Dezső

Ha egy darabban négy nő él egy lakásban, abból béke sosem lehet! Mert ha a háztulajdonos, a példának okáért mondjuk táviratot akar feladni, az biztos, hogy az albérlőknek, de még a szobalánynak is kedve szottyan ugyanazt megtenni. Ki a lakását akarja kiadni, ki önmagát eladni. Van, aki modellt keres a festményéhez, a másik meg zongoratanítványt. A megszólított urak pedig érkeznek is szép sorjában. De, hogy nem abban a sorrendben, ahogyan azt a hölgyek várják, abban biztosak lehetünk. A keveredések, félreértések hahotafakasztó ötletei pedig üzemszerűen dőlnek az író tollából. Mint a néző a nevetéstől. De addig nem szabadulhatunk az őrülettől, amíg "legatyásodva" minden kandúr a párjára nem lel.  Gyorsan elszalad ez a két felvonás, és mire a csomók kibogozódnak, elfelejtjük minden hétköznapi búnkat, bajunkat. Főleg ilyen szereposztással.

Rendezte: Straub Dezső


2013. január 26.

MAGYAROCK DALSZÍNHÁZ

Vajda Anna- Valló Péter- Fábri Péter
ANCONAI SZERELMESEK
- zenés komédia két részben -

Szenzációs alakítások, fergeteges hangulat, nagyszerű olasz slágerek, közönségsiker....

Az Anconai szerelmesek egy reneszánsz mestereket megszégyenítő vérbő olasz komédia sok-sok zenével. A komédia elröpít egy letűnt világba; oda, ahol a nő szelíd és karcsú, a férfi erős és bátor, ahol télen hideg, nyáron meleg van, ahol a tavasz zöld, az ősz meg sárga, a boszorkány gonosz, a tündér jó. Olasz életérzés, szerelem és sláger-sláger hátán.

A darab helyszíne Ancona városának terecskéje a hetvenes években... E kedves olasz kisvárosban él-éldegél Don Tomao, az enyhén beszédhibás, gyermekét egyedül nevelő, ám szívügyekben még mindig naprakész, korosodó amoroso könnyűvérű szobalányával, szomszédjában egy magányos panziósnővel és a környék legpocsékabb kávéját felszolgáló, saját ristorante után ácsingózó kávézótulajjal. És akkor még nem is beszéltünk az idevetődő többiekről: a halmozottan hátrányos helyzetű vándormuzsikusról, az életunt milliomosról, a szentéletű bölcsről, akinek durva csuhája alatt érző szív dobog. Valamint a tűzrőlpattant magyar lányról, aki születendő gyermekének nemzőatyját igyekszik fellelni eme kies olasz vidéken....

Rendezte: Vizeli Csaba


2013. április 7.

KÖRÚTI SZÍNHÁZ

Dr. Vitéz Miklós- Vadnai László
MESEAUTÓ
- vígjáték két felvonásban -

Szereplők:

Szűcs János vezérigazgató  - Fila Balázs
Halmos Aladár, irattárvezető  - Tahi-Tóth László
Kerekes Anna, Szűcs titkárnője - Vándor Éva
Kovács Vera, banki alkalmazott - Kovalik Ági
Márkus Sára, banki alkalmazott - Gyebnár Csekka
Péterffy Balázs - Pecsenyiczky Balázs
Pista, sofőr - Király Adrián
Dr. Sas, magándetektív - Lipták Péter
Dr. Vas, magándetektív - Oroszi Tamás
Pincér - Angyal Anita
Recepciós - Placskó Emese

Az üzleti életben sikeres, de magánéletében boldogtalan bankvezér beleszeret az egyik alkalmazottjába. Titokban egy autót ajándékoz neki, és még sofőrnek is elszegődik mellé, csak hogy kiderítse, a lány önmagáért szereti-e. Természetesen jelen van a főnökébe szerelmes titkárnő és a mindent megbonyolító Halmos úr, akitől meghallgathatjuk a film legismertebb mondatait: "Ez nem a mi Szűcsünk, ez egészen más Szűcs." "Mit sütsz, kis szűcs, sós húst sütsz, kis szűcs?." A filmbelinél sokkal komolyabb szerepet kap Vera barátnője, Sárika és Szűcs barátja, Péterffy. Hogy a darab pergőbb és izgalmasabb legyen, feltűnik néhány új szereplő is: a vezérigazgatót ideiglenesen helyettesítő Pista sofőr, a két zseniális magándetektív és a két szenzációs recepciós. Ők gondoskodnak arról, hogy Lillafüreden a fináléban minden a helyére kerüljön.

Rendezte: Galambos Zoltán

 

 

Bérletvásárlás:

Bérlet ára: 6.500 Ft
Kedvezményes bérlet ára: 5.500 Ft
(pedagógusoknak, diákoknak, nyugdíjasoknak):

Szólójegyek ára:
Elővételben az előadás napjáig: 1.800 Ft
Előadás napján: 2.200 Ft

Bérletek az első előadásig válthatók.
Szólójegyek az első előadásra, korlátozott számban, a fennmaradó helyekre október 15-től válthatók.
Előadások időpontja: szombat, 17 óra
Műsorváltoztatás joga fenntartva!

Jó szórakozást kívánunk!